CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Moment istoric: Putin spune că zdrobirea cu tancuri sovietice a revoluțiilor de la Praga și Budapesta a fost o greșeală

5 comentarii / 2227 vizualizări / 12 septembrie 2023

Președintele rus Vladimir Putin a declarat azi că decizia Uniunii Sovietice de a trimite tancuri în Ungaria și Cehoslovacia pentru a zdrobi protestele populațiilor din timpul Războiului Rece a fost o greșeală, transmite Reuters.
„A fost o greșeală”, a spus Putin când a fost întrebat despre percepția asupra Rusiei ca putere colonială din cauza deciziei Moscovei de a trimite tancuri la Budapesta în 1956 și la Praga în 1968.
„Nu este corect să facem în politica externă ceva care dăunează intereselor altor popoare”, a spus Putin, care. Notează Reuters, în 2022 a trimis zeci de mii de militari în Ucraina, declanșând cel mai mare război terestru din Europa de la al Doilea Război Mondial. Putin a mai spus că Statele Unite fac aceleași greșeli ca Uniunea Sovietică, iar Washingtonul ”nu are prieteni, doar interese”.
Revolta maghiară din 1956 a fost zdrobită de tancurile și trupele sovietice. Cel puțin 2.600 de maghiari și 600 de soldați sovietici au fost uciși în lupte. Primăvara de la Praga din 1968 s-a încheiat când forțele Pactului de la Varșovia conduse de sovietici au invadat Republica Socialistă Cehoslovacă. În jur de 137 de cehi și slovaci au murit în urma invaziei, potrivit istoricilor cehi.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. ne zice asta in timp ce a trimis tancuri in ucraina.
  sigur, nu mai poate sa trimita tancuri in cehoslovacia ori ungaria. nu ca n-ar vrea.
  dar nu mai poate.

  • Cat ti-au dat Soros, Biden si Zelenski sa le sugi râmele ?

  • Doar jeguri ca tine ? Arme si ocupatie nu ?

 2. Prietene ,mergi de te culca ,esti obosit.

 3. Rusia tine la Ungaria si Cehia, tari catolice, de Romania si Georgia, tari ortodoxe agresate de Rusia, ne transmite multa muie.

  Pentru Romania nu a fost o greseala ce ne-au facut, pentru cehi si unguri da, wow, moment tipic rus.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998