CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Moment istoric: scutul american a devenit functional

2 comentarii / 1860 vizualizări / 18 decembrie 2015

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, azi, capabilitatea tehnică a scutului antirachetă de la baza Deveselu, subliniind componenta defensivă a acestuia şi precizând că este un moment important pentru România, pentru parteneriatul strategic cu SUA şi pentru NATO.
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a subliniat, cu prilejul marcării capabilităţii tehnice a scutului antirachetă de la Deveselu, că sistemul a fost construit pentru a contracara ameninţările din afara Europei, nu este îndreptat împotriva Rusiei şi e cel mai bun exemplu al relaţiilor bilaterale deosebite.

„Aş vrea să clarific pentru ce anume a fost construit acest sistem antirachetă şi, mai important, pentru ce nu a fost construit. În primul rând, sistemul antirachetă de la Deveselu este menit să contracareze ameninţările venite din afara Europei. Aşa cum a spus şi domnul ministru Lazăr Comănescu, nu este, repet, nu este, îndreptat împotriva Rusiei şi nici nu deţine capabilităţi menite să ameninţe Rusia”, a subliniat ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm, în cadrul unui eveniment special organizat de MAE pentru a marca capabilitatea tehnică a facilităţii antirachetă de la baza Deveselu.

Hans Klemm a afirmat că acest lucru a fost explicat şi Federaţiei Ruse, anterior, în repetate rânduri.
Ambasadorul SUA la Bucureşti a declarat că toate construcţile militare majore ale facilităţii antirachetă de la Deveselu au fost finalizate, sunt operaţionale şi au fost realizate cu un buget mai mic decât cel prevăzut.
Marcarea capabilităţii tehnice a facilităţii antirachetă de la baza Deveselu arată, potrivit lui Hans Klemm, citat de Mediafax, faptul că în cadrul NATO, atunci când partenerii lucrează împreună, „cu profesionalism şi determinare, nimic nu este imposibil de realizat”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. psd si kgb sunt triste

  2. sa speram ca nu vom fi nevoiti sa-i testam ,,eficienta”
    si fereasca dumnezeu sa nu patim ca francezii cu linia maginot !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998