CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Momentul adevarului: cine toarna in urechea lui Klemm

2 comentarii / 6238 vizualizări / 21 septembrie 2018

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a primit azi decoraţia regală „Nihil Sine Deo”, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Elisabeta, ocazie neașteptată pentru a devoala public de unde își culege datele pe baza cărora critică, de ani de zile, deciziile privind justiția autohtonă.

În timpul discursului rostit cu acest prilej, Klemm a vorbit, conform Agerpres, despre prieteni, mulţi prezenţi la dineu, care l-au ajutat să se implice sau să înţeleagă societatea românească. Printre ei s-au numărat Sorin Mîndruţescu, Dragoş Bucurenci, Lazăr Comănescu, Mircea Dumitru, Corina Şuteu şi „prima legătură” pe care a avut-o cu România, cel care i-a fost profesor – Matei Călinescu.

Foarte interesant, ambasadorul american a dezvăluit însă cine sunt persoanele care îl informează în legtură cu evoluția justiției de la noi, atunci cînd le-a mulțumit lui Valeriu şi Cristianei Stoica, despre care a spus că l-au ajutat să înţeleagă „evoluţiile din jurisprudenţa română”.

Valeriu Stoica este fostul ministru al Justiției din mandatul CDR, rămas celebru după dezincriminarea ”accidentală” a bancrutei frauduloase, acum aproape două decenii, spre bucuria unor mari infractori. Totodată, el a fost nominalizat cîndva de un alt ministru al Justiției, Rodica Stănoiu, drept membru al unei grupări transpartinice de politicieni care fac și desfac în mod ocult treburile în stat și un mare apropiat al sforarului Viorel Hrebenciuc:
”Cînd PSD a luat guvernarea, am fost cu mainile legate efectiv ca sa rezolvam si noi o serie de probleme in legatura cu anumiti oameni. Legaturile dintre Viorel Hrebenciuc si Valeriu Stoica erau atat de puternice, incat pentru niste chestiuni care puteau fi rezolvate intr-un anumit fel, la un moment dat Hrebenciuc a spus ca-i ”arunc in aer” legaturile cu liberalii – celebrul protocol pe care dupa aceea Stoica l-a rupt la televiziune”, a povestit Stanoiu în ianuarie 2010, la Antena 3. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Lazăr Comănescu, Mircea Dumitru, Corina Şuteu au fost ministrii in guvernul Ciolos.

    Intrebare: de ce a desconspirat Klemm o parte din reteaua ambasadei?

  2. in general americanii se caca pe unde mananca… si daca oricum pleaca, a zis sa-i futa treaba la republicanu care vine dupa el, si sa-si faca singur retea, sa n-o foloseasca p-a lui…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998