CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9560 RON UP | 1 USD = 4.6047 RON UP | 1 GBP = 5.7745 RON UP

Momentul adevarului – Kelemen Hunor despre alianta opozitiei: Care opozitie?

3 comentarii / 2732 vizualizări / 1 iulie 2018

În politica autohtonă se vorbește tot mai des în ultima vreme despre necesitatea unei mari alianțe a opoziției împotriva colosului PSD-ALDE, numai că de la vorbe la fapte e distanță mare. Și cel mai bine o demonstrează o analiză rece și lucidă a liderului UDMR, Kelemen Hunor, care relevă în puțin cuvinte tristul adevăr.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ieri, la Zetea, că în Parlamentul României nu există o opoziţie clară, ci mai multe opoziţii, una fiind opoziţia lui Liviu Dragnea reprezentată de Victor Ponta.

„Pe partea opoziţiei deja există o dezbinare, luptă între ei. Putem intra acolo, dar trebuie să stabilim lângă cine stăm, fiindcă astăzi, în Parlamentul României, nu există o opoziţie clară. Există opoziţia lui Dragnea, acela e Victor Ponta, ei au cazuri nerezolvate. Ei sunt 10, au spus că sunt mai mulţi, dar nu ştim cine sunt. Există acea opoziţie a USR-ului, care se bazează pe creştere. Există PNL ca şi opoziţie, deci nu putem să stăm lângă ambii de obicei. Mai există partidul lui Băsescu, care e cam în dizolvare, fiindcă în Senat nu mai au fracţiune şi, după câte ştiu, şi în Camera Deputaţilor mulţi vor trece la PNL, ALDE sau PSD şi s-ar putea ca la mijlocul mandatului să rămână fără fracţiune. (…) Şi acum lângă care opoziţie să te aşezi? Din acest motiv am spus că noi cu partidele parlamentare trebuie să fim în relaţii de dialog şi trebuie să generăm dezbatere despre politicile publice”, a afirmat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Analiza lui K. Hunor este corecta, desi nu aduce nimic nou nimanui care judeca cu propriul sau cap. Romania traverseaza o criza grava, de lipsa totala a unei opozitii macar incipiente. Jocul alegerilor (si al securistilor) a dus in Parlament alaturi de ‘menajeria’ traditionala a politicii romanesti, cunoscuta si stiuta de peste 25 de ani, o serie de persoane tinere care, neintelegand manipularea la care au fost supuse, nu realizeaza care este rolul lor acolo. Si atunci, avem o alianta la guvernare (prea) puternica, si nimic in partea cealalta.

    Ce omite insa sa precizeze dl. Hunor, este sa ne spuna daca si cand UDMR a fost vreodata in opozitie in Romania, din ’89 pana in prezent. Intr-o forma sau alta, la vedere sau nu, UDMR a stiut sa-si vada si sa-si realizeze interesele, cu mai mult sau mai putin zgomot, dupa caz. A fost ‘balamaua’ perfecta. Daca ar fi pus aceasta concluzie reala opiniilor sale despre actuala configuratie politica, analiza ar fi fost fara cusur. Asa, ramane doar o constatare a lipsei opozitiei, fapt care il ingrijoreaza si pe presedintele JOHANNIS.

  2. Desi este condusa de Iohanis, presedintele tuturor anti-pesedistilor, opozia politica este de slaba, neconvingatoare, ca si Iohanis, de altfel, care n-ar castiga alegerile fara manarii de mare anvergura.

    Adversarul de temut pentru PSD este Ambasada lui Soros care se foloseste de „justitia independenta”, de batalioanele de asalt constituite din „onegheuri” foarte bine finantate si de reteaua de politicieni globalisti care au infestat Uniunea Europeana pana la refuz.

    Desi din motive diferite, pe fond dusmanii politici ai lui Donald Trump sunt si dusmanii PSD-ului,

  3. Voi asta de o tot tineti cu Soros, macar va luati niste bani pe postarile astea, sau chiar sunteti retarzi?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998