CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Monarhii României, la strîns de relații cu Insulele Capului Verde

12 comentarii / 2957 vizualizări / 8 noiembrie 2023

Mulți mai-mari ai statului post-decembrist vor fi fost în vizite externe așa-zise de lucru care urmăreau, de fapt, relaxare. Dar e clar că actualul președinte a bătut recordul ipocriziei: aflăm dintr-un comunicat al președinției că Iohannis va merge în Insulele Capului Verde pentru ”redinamizarea relațiilor economice și sectoriale și gestionarea provocărilor la nivel global”. La pachet cu alte state africane, dar măcar acolo mai funcționează cît de cît o brumă de acoperire.

Arhipeleagul Capului Verde este un grup de insulițe în largul coastelor vestice ale Africii, o republică săracă lipită, care trăiește permanent pe pierdere și compensează cu ajutoare externe. O țară aproape lipsită de economie, neavînd resurse în afară de pește și crustacee și care se bazează pe turism. Capitol la care nu stă rău, ce-i drept.
Sezonul de vîrf este din noiembrie pînă în martie și e deschis în special iubitorilor de kitesurf și windsurf datorită vîntului prielnic, ca și pentru surfing. Exista un mic golf in care broastele testoase vin toamna pentru a depune ouale (Turtle Bay), exista Shark Bay – cartierul general al rechinilor, salinele si fostele mine de sare, amenajate pentru turisti, unde poti face baie intr-un lac format peste depozitele de sare si un altul cu apa calda si namol. În această perioada, temperatura medie e de 27 de grade, ideală pentru plajă și baie în ocean.

Aflăm din comunicatul președinției că vizita în această țară vine alături de cele în Tanzania, Kenya și Senegal, ceea ce înseamnă traversarea Africii de la Est la Vest pe distanța cea mai mare, doar între Tanzania și Capul Verde fiind 7.000 de kilometri, ceea ce înseamnă că traseul România-Kenya-Tanzania-Senegal-Cap Verde și retur se duce spre 17.000-18.000 de km ori mai mult, aproape jumătate din ocolul planetei.
Și mai aflăm că vizita în Capul Verde se circumscrie ”dialogului politic la nivel înalt cu statele menționate și redinamizarea relațiilor economice și sectoriale, urmărind deschiderea și valorificarea de noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global”.

Urmează pe lista prezidențială, probabil, strîngerea relațiilor cu Insula Paștelui, Polinezia Franceză, Hawaii și, poate, Christmas Island, de Crăciun. Totul pe banii amărăștenilor de contribuabili români, într-un moment cînd se strînge cureaua în prag de Sărbători ca să acoperim deficitul bugetar tot mai imens. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Fișa postului unui președinte este politica externă să se ducă in vizite și să primească oficiali in vizită …. restul e can can …..te duci in delegație și îți reprezinți firma la nivel oficial (in cazul lui România) …iar pentru o soție este o mare bucurie așa subt femeile le plac foarte mult lucrurile oficiale ….

  • ti-ai exprimat prostia inutila

  • Esti cazut in cap?sau idiot? cum poti sustine asemenea ineptii???Pai cum zice evreul „si ce ghiseft faceam”,politica externa este cu ce aduce Romaniei aceasta vizita?,nu ne plimbam sa bifam niste excursii.Vezi documentarul Recorder cu primul turist al tarii care a depasit bugetul prezidential din Oct.2023.

   • i se rupe pola aluia de romanasi.
    e o idiot si jumatate.
    ales doar pt ca alternativele erau ponta si dancila. pusi intentionat.

 2. e de remarcat
  că cu ocazia asta
  ne-am reamintit unde anume sint insulele alea.

 3. Lui Iohanus îi dau dreptate… în câte a băgat România pe planul relațiilor externe în cei 10 ani de monarhat și eu aș sta departe de zidul de la Târgoviște. Cam asta merită pentru trădare de țară.

  • zidul de la Târgoviște
   e in proximitaea Tetrului din Târgoviște:
   -think about it!

   (daca apare Nicolae sau Lenutza
   multi vor leshina)

 4. idiotul asta trebuie sa faca si el ceva. Cum si ar putea justifica existenta in fisa postului? Problema este ca, tot ce face el este neadecvat si foarte costisitor.
  Dincolo de prostia celor care au facut posibila aceasta solutie – kwj (serviciile de informatii – ma refer la cele RO), ramane intrebarea: cum s a metamorfozat un ciurii-burii de profesoras de liceu, intr-un nabab aristocratic cu sange albastru ?

 5. DE-MI-TE-REA, singura opțiune în fata acestui munte de nesimtire si abuzuri! Plus, BANII ÎNAPOI!

 6. A FOST SUPLINITOR .IN INSULELE CAPULUI VERDE SUN CELE MAI LUXOASE TERENURI DE GOLF .AM AVUT” NOROC” IN ULTIMI 20 DE ANI DE DOI PRESEDINTI :PRIMUL TURNATOR ,HOT,BETIV,SI CU VOIA VOASTRA CURVAR FRATELE HOT NEPOTUL HOT FATA MARE HOATA PINA SI AMICA A FURAT LA EUROPARLAMENTARE AL DOILEA HOT DE CASE SI NWEVASTASA PUTUROS DI CALE AFARA SI F. INGINFAT ORGOLIOS {DE PROST}DUPA UNII SI VINZATOR DE COPII POATE IN 2024 AVEM MAI MULT NOROC .

  • Norocul și-l face omul! Ce anume a împiedicat votantul roman sa vadă nimicul, după cinci ani de nimic? Și încă ascult siderată, persoane care-l apreciază pentru modul cum face politică externă a României. Slava Domnului că mandatele sunt limitate la doua!

 7. Te referi la margareta de hohenzoller?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998