CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Monica Tatoiu: “Elena Udrea nu va fi niciodata presedintele Romaniei!”

0 comentarii / 1729 vizualizări / 3 martie 2010

Romania este inca o tara misogina, “o lume a barbatilor”, si, este aproape imposibil ca, intr-un viitor apropiat, o femeie sa poata accede la functia suprema in stat, sustine cunoscuta femeie de afaceri Monica Tatoiu, in exclusivitate pentru Inpolitics. Ea admite, totusi, ca “minunea” se poate intampla, poate, peste 20-30 de ani, dar, acea femeie-presedinte nu va fi niciodata Elena Udrea sau Roberta Anastase.

“O femeie necontaminata de tranzitie”
Intrebata care este profilul femeii-presedinte care s-ar plia pe modelul unui stat precum Romania, Monica Tatoiu, o fina cunoscatoare a problematicii, ne-a raspuns raspicat: “Sunt realista. Acest fapt este aproape imposibil acum sau intr-un viitor foarte apropiat. Oricum, trebuie sa fie o persoana care sa aiba, in prezent, cam 20 de ani. Si sa aiba ca master, un bun politician, care s-o invete tot ceea ce stie. O femeie nu poate ajunge presedintele unei tari dacat din postura de sotie sau colaborator cunoscut si apropiat al unui om politic important. Nu cred ca Elena Udrea va fi vreodata in ipostaza asta. Si nu va ajunge presedinte. Nu mai este cazul. Nici Roberta Anastase. Este nevoie de o persoana din generatia tanara care nu e contaminata de perioada de tranzitie. V-am spus, cineva de 20 de ani, acum, cu un master politic in State, poate ajunge, pe viitor, presedinte”.

“Romania este inca o tara misogina”
Pe de alta parte, Monica Tatoiu explica faptul ca, in Romania, trebuie schimbate radical foarte multe aspecte in ceea ce priveste mentalitatea. “Romania este inca o tara misogina, o lume a barbatilor. Taranul care isi altoieste nevasta nu o sa se duca niciodata la urne sa voteze o femeie ca presedinte al tarii. Pe de alta parte, este nevoie de o reformare clara a Constitutiei. In Romania, puterea este polarizata in proportie de 90 la suta de barbati”, explica femeia de afaceri.(Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998