CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Morar: Dreptul european nu poate prevala asupra Constitutiei

5 comentarii / 1772 vizualizări / 27 iunie 2022

Fostul judecător al CCR, Daniel Morar, despre controversa de la nivelul UE, în care CJUE a intrat în contradicţie cu mai multe Curţi Constituţionale: problema trebuie rezolvată la nivel politic, de statele membre, şi nu de judecători:

„CJUE abia târziu a venit şi spune că preeminenţa dreptului european se întinde şi asupra constituţiilor naţionale, discuţie care nu a fost abordată la modul acesta franc. Dar părerea mea este că problema aceasta nu trebuie rezolvată de Curţi, problema aceasta este a statelor membre. Pentru că ştim foarte bine că nu avem o Constituţie europeană şi, mai mult decât atât, demersul de adoptare a unei Constituţii europene a eşuat. Prin urmare, avem Constituţii naţionale şi Tratatele constitutive. Bat ele, Tratatele constitutive – constituţiile europene? Asta trebuie să decidă până la urmă statele suverane, nu un judecător sau altul. Statele asigură funcţionarea UE. Nu pot veni preşedintele Comisiei Europene sau Comisarul pentru Justiţie care serveşte structura respectivă să spună – dreptul nostru este peste constituţiile naţionale. Nu ştiu dacă statele acceptă lucrul acesta” a spus Morar într-un interviu pentru Aleph News.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. „Dreptul european nu poate prevala asupra Constitutiei”

  Dar telefoanele de la ambasada, indicatiile pretioase si foile de parcurs DA !

  Nu exista „drept” intr-o colonie imputita condusa prin siluire de tradatori de neam si de tara care s-au jurat sa le apere si sa le serveasca.

 2. Ultima oara, cand am verificat, referendumul a fost pentru aprobarea Constitutiei… in baza careia (aprobata fiind de popor) a fost ratificata, inclusiv, aderarea Romaniei la UE… asa ca: domnilor IDIOTI SI TRADATORI DE TARA DE PROCURORI SI (HABOTNICI) JUDECATORI – astia de v-ati uitat juramantul si ati ales sa incalcati legea! – vedeti ca nu tratatele UE si CJUE opereaza, la nivel national sau de uniune, ci CONSTITUTIILE NATIONALE!

 3. Sa va dea Dumnezeu, dupa sufletul vostru – ALA DE TRADATORI – si sa va tie in viata, pentru a va vedea copiii, mamele, tatii, bunicii si toate neamurile, murind si alegandu-se praful de tot ce v-au promis unii ca veti realiza! Sanatate sa aveti – dupa cum spuneam – ca sa traiti si s va chinuiti mult si bine, ca niste TRADATORI DE NEAM SI TARA ce sunteti!

  • ????

   • A tras pe nas pana i-au iesit ochii! asa este trendy!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998