CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Morti, raniti, arestati in Hexagon. Va sanctiona UE ”derapajele” jandarmilor francezi?

12 comentarii / 46279 vizualizări / 18 noiembrie 2018

Aproximativ 124.000 de persoane au participat sâmbătă în Franţa la 2.000 de adunări de protest faţă de creşterea taxelor la carburanţi, a anunţat la prânz ministrul de interne Christophe Castaner, transmite AFP, conform Agerpres.

Mai multe incidente grave au avut loc în puncte de blocaj pe teritoriul ţării, a declarat ministrul, precizând că o manifestantă a fost omorâtă în Savoia şi 47 de persoane au fost rănite, dintre care trei grav. Totodată, forţele de ordine au reţinut 24 de persoane pentru rebeliune sau pentru că au încercat să forţeze barajele de manifestanţi.
Ministerul de Interne a indicat cinci ”situaţii notabile” care ”au necesitat intervenţia forţelor de ordine”: la nivelul podului Normandia, al tunelului Mont-Blanc, pe autostrada A16 în Grande-Synthe, pe A31 în Meurthe-et-Moselle şi pe A9 în apropiere de Nîmes.

În cadrul unei şedinţe avute la prânz, ministrul Castaner şi secretarul de stat Laurent Nunez le-au reamintit prefecţilor consemnele: ”privilegiaţi dialogul, interveniţi atunci când păstrarea ordinii publice o impune, semnalaţi infracţiunile”.
”Niciun blocaj nu va fi tolerat de Ministerul de Interne”, au amintit ei, potrivit unui comunicat.
Totodată, cei doi responsabili ”şi-au exprimat via emoţie şi tristeţea în urma decesului accidental” al unei manifestante, survenit sâmbătă dimineaţa la barajul de la Pont-de-Beauvoisin (Savoia), şi au adresat condoleanţe apropiaţilor victimei.
”Acest accident tragic este ilustrarea riscurilor pe care le implică organizarea de manifestaţii nedeclarate pe căile publice”, au afirmat ei.

foto: Jordan Times

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Articolul este cu tentă de stingă. În România ce sa întâmplat cu cei care au dat dispoziție ca lumea sa fie gazata și bătută, citi jandarmi sint judecați.

  • Dreapâta vorbează lingba romales.

  • bai tolomacule esti doar prost sau si idiot? du-te si #rezista-n pana mea… ce, vrei revolutie la KFC??? preturi mai mici la mici? te-am trimis noi in piata poolii??? ce te plangi p-aci???

 2. Ia sa vedem acum daca sclerozatul bolnav de sciatica cu pantofi de culori diferite ( o fi ultima moda la Bruxelles!) si celalalt sclerozat zburator vor avea vreo erectie ( pardon reactie) la evenimentele din Franta. Daca nu, se va vedea clar ce inseamna democratie, UE, stat de drept, valori occidentale bla, bla, bla. Daca nu sar astia, poate bot, dide, ceausescu, si alti #rezistenti din spirit de gasca! Allez les bleus!!!
  Insa europarlamentarii romani, am spus romani, nu tradatori, pot cere o sedinta in care sa se discute in oglinda evenimentele de la Bucuresti, Paris si Bruxelles, asa ca sa le dea peste nas politrucilor care se cred profesori.

 3. Cu siguranta, dupa ce va reveni din weekend, Presedintele va condamna cu indignare interventia jandarmilor impotriva manifestantilor care nu au fost lasati sa ocupe Palatul Elysee, Procurorul general, dupa ce isi va vopsi parul, va dispune cercetarea penala a acestora pentru ca si-au exercitat atributiile de serviciu iar Parlamentul European va adopta o rezoluţie privind statul de drept în Franta.

 4. Frenclin, securiștii mUE sunt incoerenți. Unde se bagă Securitatea, logica și bunul simț dispar instantaneu. :)))))))))))

 5. Titlu scrie despre „…MORTI…”, în articol scrie cu totul altfel: „… o manifestantă a fost omorâtă în Savoia…”
  Deci câte zeci de morti sunt ? Sau poate sute ?

 6. Au trecut atâția ani și nemernicii ăștia ne1au dezbinat, ar trebui sa nu ne mai înjura chiar dacă este vorba de un comentariu, trebuie sa vedeți ca indiferent de culoarea politica care este la putere, au distrus și au pus tara, industria, sănătatea și învățământul la pământ. Aici este România și doar dacă suntem uniți și împreună putem sa ținem pământul Romanesc. Împreună putem da jos orice partid politic și putem sa ne revendica drepturile, doar împreună dragi români

 7. Ziarul National nu poate fi accesat pe net. Pe mine ma interesa ce scrie aceasta publicatie. Uneori credeam ce spun, alteori credeam ca mai si ”infloresc”. Dupa cum a fost hakerita publicatie, o sa o citesc cu mai multa atentie si incredere.

 8. Jandarmii și-au făcut treaba. Manifestanții “pașnici” s-au postat pe 8-10 rânduri între jandarmi și violenți și au acoperit toate acțiunile lor criminale. Jandarmii nu o aveau posibilitatea să intervină fără să-i lovească pe “pașnici”. Restul e gargară #rezist.

 9. Pe timpul lui Ceaușescu, făceam haz de necaz spunând bancuri și glume fel de fel…dar am construit o țară…acum de când au venit ăștia de la au omorât…am devenit toți experți ,în ale politicii…și ne uram unul pe altul…asta au vrut asta au reușit…prin televiziunile de propaganda…dar să lăsăm timpul să dovedească încotro ne îndreptăm…

  • Pe timpul lui Ceaușescu existau niște zoaie securiste, exact ca acum. Nu puteai solidariza cu nimeni fără să nu-ți pui întrebări dacă nu cumva te simți bine cu un sifon securist.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998