CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Moscova: Din această noapte, navele din Marea Neagră sunt considerate „potențiali transportatori de mărfuri militare”

8 comentarii / 2977 vizualizări / 19 iulie 2023

După încheierea acordului privind exportul de cereale ucrainene, Rusia vrea să clasifice navele din zonele afectate ale Mării Negre drept posibili adversari. Începând de la miezul acestei nopți, navele care merg către porturile ucrainene vor fi clasificate drept „potențiali transportatori de mărfuri militare”, a anunțat azi Ministerul Apărării de la Moscova, scrie publicația germană Suedkurier.

Tot azi, Parlamentul Rusiei a adoptat o lege care ar permite gărzii naționale a țării să folosească arme grele. Potrivit legii adoptate de Camera Comunelor, trupele, care se subordonează direct președintelui Vladimir Putin, vor putea dispune în viitor de echipamente militare precum tancuri. Ministerul rus al Apărării anunțase anterior că va prelua echipamentul grupului de mercenari Wagner după scurta lor revoltă de luna trecută. Garda Națională a fost înființată de Putin în 2016 pentru a combate tulburările și protestele din țară. De atunci, aria de responsabilitate a trupei s-a extins. De asemenea, este implicată în ofensiva rusă din Ucraina. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Disperarea nePUTINciosului în fața înfrângerii inevitabile.

  • cum ti-am mai spus: esti un dement scelerat.

  • ca un bolnav decreierat ce esti.

  • Ai vise umede si cearceafuri murdare.
   Ai sa mori de necaz si disperare de prost ce esti.

 2. Interesul poarta fesul ,Rusia are o productie record de cereale pe care doreste sa le exporte.Atitudinea adoptata reflecta zicala de la inceput.Cu aceasta ocazie poate si producatorii romani de cereale vor obtine un pret onorabil fata de anu trecut cand au ramas cu cerealele in silozuri.

  • Lucrurile nu sunt chiar asa, rusii sunt obstructionati prin sanctiuni sa isi exporte cerealele si fosfatii/ingrasamintele, chiar in Afica flamanda. Dar ei au zis ca daca ei nu pot de ce sa poata ukii ale caror cereale nici nu ajung in Africa.

 3. Cat priveste propaganda din vest ca prin aceasta masura se infometeaza Africa si alte nenorociri,sa fim seriosi,cat din exportul anului trecut de cereale ucrainiene au ajuns la infometati?Vezi revolta Poloniei,Bulgariei,parca Ungariei si Slovaciei,aceste cereale erau prin Europa dar Ursula a compensat Romania cu valoarea a cateva hectare de grau.Bataie de joc.

 4. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998