CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Moscova pocneste Germania intre ochi: tinerii ruși, antrenati pentru cucerirea Reichstagului

0 comentarii / 3556 vizualizări / 22 februarie 2017

O inițiativă a Moscovei riscă să tensioneze zdravăn relația cu Germania, lovind într-unul dintre cele mai sensibile și mai dureroase puncte ale poporului lui Merkel.

Concret, ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu, a anunțat azi, în parlamentul rusesc, în aplauzele deputaților, că armata rusă va construi o replică la scară ceva mai mică a clădirii Reichstagului berlinez, – într-un așa numit Parc al Patriei, construit lîngă Moscova -, care să fie folosită la antrenamentele militare ale membrilor Yunarmia (Armata Tinerilor). Mai exact, aceștia svor exersa cucerirea clădirii menționate, așa cum au făcut-o înaintașii lor, cu decenii în urmă.
Yunarmia, precizăm, a fost creată în 2015 din inițiativa aceluiași Shoigu, în ideea de a încuraja dezvoltarea patriotismului în rîndul școlarilor, în paralel cu antrenamente fizice și însușirea unor noțiuni militare de bază. Informația privind proiectul lui Shoigu beneficiază de spații largi în presa germană, dar și în restul Europei, începînd cu Daily Mail.

Reamintim că Reichstagul german a fost cucerit de Armata Roșie în mai 1945, fiind celebră imaginea soldatului sovietic care înfige steagul URSS pe clădire.
După reunificarea Germaniilor, Reichsagul a devenit, în 1999, sediul Parlamentului german. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998