CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

MRU si-a lansat Forta. Cu ”F” de la Frankenstein

0 comentarii / 1331 vizualizări / 7 septembrie 2012

Fostul șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, și-a lansat azi la apă, oficial, noul partid, de fapt unul mai vechi, achiziționat în pripă atunci cînd MRU a realizat că nu mai are timp să își facă o formațiune de la zero. Un partid, Forța Civică, ce trimite cu gîndul la monstrul lui Frankenstein, întrucît are o conducere pentru care se luptă resturi provenite de la mai multe alte structuri, unite într-un mozaic bizar, în care stînga se împletește cu dreapta.

Convenţia Naţională Extraordinară a Partidului Forţa Civică (PFC) la care e aleasă noua conducere a partidului a început azi la Sala Polivalentă, unde sunt prezenţi peste 1.300 de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii, în acordurile imnului UE, „Odă bucuriei”, şi apoi ale Imnului de stat.
La eveniment sunt prezenţi actualul preşedinte al PFC, Adrian Iuraşcu, Mihai-Răzvan Ungureanu, fondatorul Iniţiativei Civice de Centru Dreapta şi candidat la preşedinţia Partidului Forţa Civică, parlamentarii Dănuţ Liga, Marian Săniuţă şi Ştefan Pirpiliu, fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac şi preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş.
Adrian Iuraşcu va candida la funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Forţa Civică.
Dănuţ Liga, Marian Săniuţă şi Ion Bazac vor candida pentru o funcţie de vicepreşedinte iar Ştefan Pirpiliu – pentru funcţia de secretar general al partidului.

O conducere stranie, în care Marian Săniuță, unul dintre copiii de suflet ai lui Ion Iliescu, care nu a explicat nici pînă azi coerent de ce a părăsit netam-nesam PSD, va sta la masă alături de revoluționarul controversat Doru Mărieș, unul dintre marii adversari post-decembriști ai fostului președinte.
Ori în care fostul pedelist pocăit Dănuț Liga, plecat cu scandal din partid, va sta la masă cu omul de casă al lui Mircea Geoană, l-am numit pe Ion Bazac, importator de Ferrari și fiu al unui fost ministru ceaușist, partener de afaceri cu Hrebenciuc.
Ori în care fostul lider al sindicatului țăranilor, Propact, Adrian Iurașcu, va împărți puterea cu fostul șef al SIE, trecut pe la Oxford, subțirele Mihai Ungureanu.
Una peste alta, MRU se lansează în marea politică la șefia unui partid care lasă impresia de improvizație ieftină, dacă nu chiar dubioasă. Mult prea puțin față de pretențiile ridicate în ultimul an de tînăra mare speranță a politichiei mioritice și al cărei singur scop pare să fie obținerea cîtorva mandate parlamentare, ”ciugulite” de la fratele mai mare PDL.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998