CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Mungiu: Alegerile au fost cistigate de servicii, nu de PNL

5 comentarii / 5095 vizualizări / 18 decembrie 2019

Politologul Alina Mungiu afirmă, într-un material publicat pe ”România curată”, că dreapta românească e controlată total de serviciile militarizate și că acestea și nu PNL au cîștigat ultimele rînduri de alegeri, noul buget de stat fiind încă o dovadă a acestui lucru.

”Proiectul de buget al guvernului Orban confirmă cele mai rele profeții din ultimii doi ani: nu PNL a câștigat alegerile și implicit guvernarea, ci instituțiile de forță” scrie Mungiu.

”Marele cîștigător e SRI”

”El propune tăieri drastice la Sănătate și la dezvoltare, cu creșteri masive la armată, interne și servicii secrete. Mare câștigător este SRI, o instituție care din anul 2015, de când a câștigat Klaus Iohannis alegerile, nu și-a mai publicat niciodată raportul pe care prin lege trebuie să îl prezinte Parlamentului, preferând să îl secretizeze, deși menirea acestui raport este controlul democratic al instituțiilor de forță. În plus, diverse categorii de pensionari își vor vedea afectate drepturile câștigate deja pentru ca să se poată asigura aceste sume pentru instituțiile de forță care par să fi câștigat alegerile, mai ales în detrimentul persoanelor și regiunilor defavorizate.

Bugetul merită trântit. Iar România are nevoie de alte partide de centru dreapta, pe astea nu le mai controlează civilii, pentru că niciun fel de civili, nici cei mai oportuniști și lipsiți de caracter, nu s-ar duce în fața celor care i-au votat cu astfel de cifre. Numai cine crede că are controlul pe alte căi decât cele electorale își permite asemenea aberații” mai afirmă politologul. (B.I.).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Asta cu „diverse categorii de pensionari își vor vedea afectate drepturile câștigate deja ” mi se pare halucinanta !! Adica, magistratii, grefierii, pilotii, functionarii parlamentari, primarii….vor contribui din pensiile lor la…..Cam sare calul, totusi !? Daca din pensiile alea de peste 20 000 de lei se duc bani in alta parte cred ca este ok.

 2. Gigel, nu degeaba esti tu subiect de bancuri!

 3. Despre care alegeri e vorba? Când a câștigat PNL alegerile?

 4. Daca nici Mungiu nu stie cum e cu securismele….totusi, Iohanis are dubla comanda securisto-sorosista, ceea ce si madame serveste…de la ce s-or fi luat?! Bineinteles ca alegerile sunt coordonate si castigate de servicii, oficial, le si organizeaza in folos propriu, partidele fiind doar paravanul pluripartidismului de mucava, pentru ca in Romania n-au existat partide ci balalii pe ciolan, cu pedelistii in top (asta a si fost scopulm infiintarii acestei grupari nesatule)…Cred ca serviciile s-au speriat cand au vazut ca incepe o oarecare ordine in brambureala programului de stanga…N-ar trebui uitat ca partidul care a castigat (pe bune!) alegerile in Romania n-a fost lasat sa guverneze nicio luna, inca din ianuarie 2013 Iohanis si-a asmutit oastea de zombalai in strada…eu speram ca macar liniste sa aduca teleghidatii serviciilor, doar ca astia tipa si cand ataca si cand li se pare ca sunt atacati…
  P.S. Saptamana viitoare, cand „securistoizii” se vor „simti” si-i vor livra duduii un contract gras de „studii academice”, se va suci si ne va anunta, din nou, cat de nociva e social-democratia (sa le spuna cineva elitistilor de cumetrie ca intelectualii adevarati sunt de stanga…nu neomarxisti, nu comunisti, doar au vederi de stanga…numai la noi „elita” balacareste poporul…)

  • @ un mizantrop

   Excelenta evaluarea Dvs.: „cand „securistoizii” se vor „simti” si-i vor livra duduii un contract gras de „studii academice”, se va suci si ne va anunta, din nou, cat de nociva e social-democratia”. Din care cauza, increderea nu-si mai are rostu fata de autodeclaratii destepti ai neamului.

   Pe mine nu ma mai surprind smecheriile unor fatarnici ci imbecilizarea electoratului. „Ciuma rosie” sunt cei care au dublat salariile, au marit semnificativ pensiile si au redus TVA-ul, iar Alba ca Zapada sunt cei care vor sa reduca pensiile, sa limiteze salariile, sa concedieze, sa indatoreze statul catre FMI fara sa primeasca nimic in afara de sfaturi gen concediati, blocati, reduceti ca sa ne platiti pe noi samd. Cum se poate sa lovesti in cel care a dat si sa sustii pe cel care iti ia?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998