CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Mungiu: De ce îi spală Iohannis pe dictatorul sirian și pe șeicii din Emirate?

11 comentarii / 3212 vizualizări / 21 martie 2023

”Acum câteva luni, de când a început boicotul pe energie am atras atenția, și aici și în presa internațională, că țările ”aliate” la care ne-am repezit ca să avem alternativă la Rusia sunt tot autocrații, și să nu repetăm erori istorice, ca atunci când americanii i-au înarmat pe mujahedini ca să îi batem pe ruși în Afghanistan, iar după aceea am avut decenii de terorism islamic provocat de ei în SUA și Europa” scrie politologul Alina Mungiu pe ”România curată”.

”Alternativele la Rusia sunt Azerbaidjan, unde România are cele mai bune relații și prezidentul face haltă în drum spre Tokio, Egipt, cu al cărui dictator militar, Abdel Fattah El-Sisi, se vizitează constant, și mai nou și Emiratele, care joacă joc dublu oricum (se îngrașă și mai mult de pe urma sancțiunilor, cooperează cu China să transmită material în Rusia etc), și unde incompetența MAE condus de dl Aurescu l-a condus pe Klaus Iohannis weekend-ul acesta în același timp cu Bashir al-Assad, președintele Siriei, la prima sa ieșire externă după ce și-a gazat propriul popor și a scăpat de revoluția arabă. Găsiți-mi al doilea președinte de pe planetă să fi reușit această performanță.

(…)Tot nu pricep ce am avem noi de câștigat din a-l spăla pe dictatorul sirian și pe șeicii din Emirate și de ce în zece ani de președinție Aurescu, Orban și ai lor nu l-au dus pe Iohannis și în Irlanda sau în Estonia, să vadă cum țări mici, sărace și post-coloniale au reușit, cu leadership de valoare, să devină fruntașe în Uniunea Europeană” conchide Mungiu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. pipi di mungiu.

 2. Gresiti dna Pippidi. A fost si in Estonia. Iata:
  „Vizita de stat a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Estonia” 15 iunie 2021 pe site-ul presedintiei.

  • dar dna Mungiu-Pippidi nu mai e cu fundatia Soros de prin 2016-2017 si nu a mai primit raportul

 3. Tocmai vorbi Soroș…

  • cu prisosinta. Felicitari. Ai castigat o bila maro si una verde.

 4. „Bashir al-Assad, președintele Siriei, la prima sa ieșire externă după ce și-a gazat propriul popor” unde este dovada din 3 surse independente tovarasa M.P. dar nu dovezi de la paduchenitele gen Human Rights Watch,Soros sau OPCW,adica dovezi clare: ce substante,CINE A TRAS,numar de victime,locatia,poze etc.nu relatari de la sediul din Haga sau Washington sau dovezi fainoase à la Colin Powell

 5. Bashar al Assad si-o fi gazat propriul popor, dar administratia americana a trimis la moarte un alt popor in intregime, pe cel ucrainian, care inregistreaza 250000 morti pe front.Cu un cinism insuportabil, generalul Keith Kellogg afirma in fata senatului ca este o culme a profesionalismului ( ACME OF PROFESSIONALISM ) sa utilizezi soldat straini ( recte ucrainieni) pentru un proxywar in interesul SUA si sa nu-ti moara niciun conational. Politoloaga respingatoare are greturi vizavi de autocrati, dar ii aduleaza pe criminalii de razboi !!!

 6. Doamna Pipi Di… vezi matale ca arabii au devenit de mult frecventabili! – a se vedea vizitele americanilor si ale Ursulei, in cautare de gaze, titei si bani!
  Faptul ca Iohanis s-a deplasat acolo nu-i un lucru rau – si hai sa nu mai amestecam chestiunile economice cu alea legate de drepturile omului… ca da cu virgula, din orice pozitie, in dreptul Occidentului lu’ matale! Sa nu uitam ca genocidele si distrugerile in masa au fost si sunt de secole apanajul Occidentului aluia de-l ridici acum matale in slavi!
  Insa, faptul ca Iohanis s-a dus doar in plimbare – ca de obicei – e o alta poveste; omu’ stie ca mai are un an si putin de mandat, asa ca se asigura ca nu rateaza nimic din ce poate fi bifat, impreuna cu sotia pe care chiar si-o iubeste

 7. Pai singura ai spus-o- leadership de valoare. Ce valoare au slugile noastre? Nici una. Asa ca ….sperati degeaba.

 8. Madama asta s-ar putea ocupa cu succes de salvarea ciocarliei siberiene. Cine dracu s-o mai creada după toate profetiile ei ratate?

 9. Buna ziua tanti Pipidi,
  Este acesta punctul dumneavoastra de vedere sau al Guvernului Federal care va achita plata facturilor la energie, canalizare, etc, ..zau am mai multe pretentii de la dumneavoastra, din ditamai parerologul si moralista presedinte al TVR cu salariul lunar care echivala cu plata a 1000 de debutanti in sistemul educational, azi construiti ceva si nici macar nu o faceti inteligent, de o maniera incitanta, parca vi se serveste o analiza pe genunchi, nu este stiluln dumneavoastra, sau poote de de la inaltimea confortului dumneavoastra cozyy nu mai sunteti preocupata de faptul ca in Romania pretul laptelui la piata este dublu fata de Germania ..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998