CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mungiu, despre presa SRI, SPP, Doi și un sfert și a Armatei

34 comentarii / 8355 vizualizări / 11 august 2022

”De ce nu expun serviciile noastre secrete infiltrarea ruso-chineză? Au bani de la buget destui, mi se pare, atunci cînd îi compari cu Germania. În loc să contribuie la dezinformarea generală cu fabricile lor de comentatori online care tot ce nu înțeleg – și cît îi duce capul vă las să ghiciți – pretind că vine de la Putin, contribuind la fake news și industria de calomnie și cacofonie care e online-ul românesc, mult mai practic ar fi să publice firmele de PR, fundațiile și asociațiile politice sau de orice fel care sunt finanțate din Rusia și China” scrie politologul Alina Mungiu pe siteul România curată.

”Infiltrarea rusească nu e o glumă. Rusia finanțează de mulți ani fabrici de trolli în Occident și țări de interes pentru ei (Filipine, Brazilia) pentru a fi active la momentul alegerilor (sau Brexit), finanțează instituții și persoane occidentale, și mai ales partide – partide mici de extrema dreaptă sau stînga, care nu au finanțări destule de la buget sau private și nici nu le permite legea să ia altele.

Putem lupta cu infiltrarea rusească cu mai puțină dezinformare și mai multă informare, drag stat român? Avem la putere o mare coaliție, sprijinită de multe și prospere servicii secrete, cine ne oprește să oprim eficient infiltrarea și dezinformarea ACUM? Tot aud de AUR că ar fi ai rușilor. Foarte periculos dacă e așa. Dar toate mecanismele există pentru a dovedi sau infirma, nu doar a perpetua zvonuri.

Avem autoritatea contra spălării banilor care ne caută pe toți la orice transfer mai mare, presupunând că plata e pe persoană și nu pe instituție. Sau ne e teamă că dacă aplicăm directivele europene corect iese la iveală și presa SPP, mare luptătoare pentru statul de drept, și presa doi și-un sfert, și presa serviciului de informații a Armatei, care strînge informații prin redacțiile din București, nu prin Crimeea, și presa SRI și tot așa. Avem toate astea și tot nu știm care presă e plătită de ruși” mai scrie Mungiu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

34 Comentarii

 1. Doamna Alina Mungiu Pippidi trebuie să consulte Legea privind funcționarea SRI din februarie 1992. Beneficiarii legali ai informațiilor prelucrate de SRI pot fi numărați pe degetele de la o mână.Deci SRI nu este obligat să ofere mass media informații despre spioni sau activități ce privesc vulnerabilități ale securității naționale. Să întrebe orice parlamentar român câte note informative a primit într-un mandat de la SRI. În privința AUR, iată ce prevede art.36: „Serviciul Român de Informații nu va întreprinde nici o acțiune care să promoveze sau să lezeze interesele vreunui partid politic sau persoane fizice ori juridice, cu excepția acelor acțiuni ale acestora care contravin securității naționale.”. Despre serviciul contrainformativ și de contraspionaj nici nu se precizează ca atribuții ale SRI. Cam la fel stau lucrurile și cu Legea privind funcționarea SIE din anul 1998. Deci doamna Pippidi ar trebui să se ocupe personal cu Societatea sa Academică de depistarea acțiunilor unor țări considerate de domnia sa ca fiind ostile. Despre cellelalte servicii secrete românești povestește nea Tache de la Ziarul Național cu ce cancan-uri se ocupă șefii acestora.

  • Sau te bagi aiurea in seama?

   • Nu știam că a lucra în SRI sau SIE sau a colabora cu aceste instituții reprezintă o infracțiune. Eu ți-am transmis cândva un mesaj pe incorectpolitic și tu nu l-ai luat în seamă. Ești un papagal.

    • Mai sunteţi mulţi, şobolatorilor?

   • Anonimului cu Avocatul SRI si SIE.
    De ce nu-ti plac atributele celor doua servicii si incerci sa jignesti pe cel ce ti-le comunica?
    Ori esti trol si vrei sa schimbi topica discutiei ori esti si tu deziluzional ca si scoafa ce a visat ca are o aventura ca in romanele de spionaj cu un agent FSB, tanar, puternic, incordat si cu o privire de diamant …
    Iar dimineata cand a realizat ca a fost doar un vis umed de scroafa in calduri s-a razbunat scriind articolul ci infiltrarile de servicii.
    Viata de scoafa.

    • Psihopatului i-a intrat diversiunea în sânge şi, la o simplă întrebare – „eşti avocatul SRI şi SIE?” -, deoarece se poziţionează ca purtător de cuvânt şi apărător al lor, el încarcă de „vinovăţii” inventate pe cel care i-a pus întrebarea, precum „nu-ţi plac atributele celor două servicii”, eşti trol.
     Apoi, în specificul lui trivial, trece la invective precum “eşti scroafă“ sau ai o „viata de scoafa” nefututa precum Mungiu Pippidi.
     Iar acest individ pretinde că a creat el pentru neamul românesc o nouă religie sau biserică (cu el şef sau profet), alta (de falsă emanaţie „legionară“) şi în afara Bisericii Ortodoxe Române, cea care nu avrut să-l facă preot, găsindu-l defect şi plin de carenţe. Iar în sminteala lui, biserica sa are un dumnezeu doar al „neamului românesc“.
     Tot în sminteala a lui a făcut şi o adresă pe care a transmis-o către SRI, prin care informa serviciul şi acuza că BOR (Biserica Ortodoxă Română) „defectează” (trădează) de la slujirea „neamului românesc” (nu ca el, adică, care se recomandă astfel ca un slujitor de nădejde al sistemului, al statului, al SRI etc.)

     • E Militaru, un trol care striga trolii visand la o „viata de scroafa”.

  • Să treci pe la maiorul P.M. când îţi ridici cash-ul. N-ai mai făcut raport personal cam de mult.

  • Unul adevarat n-ar spune asta. Cred! Dar sunt din ce in ce mai multi. Sonatii!

 2. ”Infiltrarea rusească nu e o glumă. ……”
  apropos:
  ce se mai aude de paul hitter?
  -ne citea cu intonatie din „Ciuma in vremea lui Caragea”,
  negationist!
  OBEZITATEA NU E O GLUMA!

 3. ” nu-i de șagă Infiltrarea rusească ! ”
  (asa sa spui la tembelizator
  mai alinutza!)

 4. Doamna, fundatii, ambasade, oengeuri, guverne si servicii occidentale sponsorizeaza un numar la fel de mare de partide, siteuri, armate de trolli etc. Asta nu va deranjeaza?

 5. Pun eu mâna pe toţi şobolanii până la urmă şi îi dau la tigrii siberieni

 6. Propaganda antiamericana mai eficienta decat insusi Biden nu face nimeni. Cum comenteaza politologa recenta incalcare a Constutiei americane si abuzul de putere prin trimiterea FBI acasa la adversarul politic ? Biden a lasat fara obiectul muncii pe toata masa de trolli, propagandisti si dezinformatori platiti de Moscova. Toata lumea vede, iar Trump a si postat diagnosticul pe internet, ca America este o tara DECAZUTA. Cine poate spune ceva mai adevarat? Cacofonia si neobrazarea vin de la Bruxelles.

  • Si corect

  • Nu cumva haituirea oamenilor politici din Romania incomozi pentru iohan &co, a fost ”inspirata” de armata de agenti fbi care sint ”atasati” dna ?
   Fiindca fbi si cia conduc Romania !!!

   • doar fiindca esti prost?

 7. Are dreptate! E necesara o lege „aspra, dar severa” (de fapt, respectarea legii actuale!) pentru urmarirea banilor de la beneficiari, la sursa…si cu pedepsirea, macar prin desfiintare, a entitatii sugatoare de fonduri interesate in dezinteresul majoritatii…daca nici Mungiu nu stie ce spune?! Parca Dragnia s-a dus la puscarie si pentru ca voia urmarirea banilor oengisti…pai, in ritmul asta, cu reevaluari periodice, o sa avem in curand sarbatorirea „jandarmilor eroi care au luptat cu pungile de rahat pentru apararea democratiei la 10 august”…

 8. & Doamna Pippidi zice că ăștia au primit bani ca să își laude activitate în presă, ?

 9. & Probabil că ar fi interesante chiar și cheltuielile oficiale cu „lăudarea” din presă , la așa instituții, ?

 10. & Doamna Pippidi deseori se poziționează și dezvăluie despre „zonele specific mirositoare” ale administrației și politicii, ?

 11. & Doamna Pippidi cu „hitul de top”,
  ,,Ia să vedem câți bani cheltuiți de la ruși, chinezi și de la stat.
  Să miroșiți a căcat, frumos ambalat,
  Și uniformizat, înstelat, ” ?

 12. Dar colaboratorii CIA ? Nu intereseaza ? Doua-trei hiper vedete de peste 70 de ani ?

 13. & La „Ali_na” ‘rulează” cu, „calul lui Baiazid”, ?

 14. & Domnii Ciucă și Iohannis rulează programul guvernamental,
  ,, Foaie verde frunză iarbă,
  Să săltăm coada la gloabă, !”

 15. , ?

  • Dar cred ca stiai. Aveai doar nevoie si de o a doua opinie. Acum o ai. Esti prost.

 16. Articolul lui Pippidi de pe Romania Curată demonstrează adevăratul scop al autoarei, grija față de pupila sa George Simion. Curata româncuță Alinuța se-ntreabă ca tuta-n târg. „De ce nu expun serviciile noastre secrete infiltrarea ruso-chineză?”, știind bine că nici o instituție nu poate proba public acest fapt.
  Fraza cheie a articolului demască adevărata preocupare a naționalist soroșistei: „Putem lupta cu infiltrarea rusească cu mai puțină dezinformare și mai multă informare, drag stat român? Avem la putere o mare coaliție, sprijinită de multe și prospere servicii secrete, cine ne oprește să oprim eficient infiltrarea și dezinformarea ACUM? Tot aud de AUR că ar fi ai rușilor. Foarte periculos dacă e așa. Dar toate mecanismele există pentru a dovedi sau infirma, nu doar a perpetua zvonuri.”.
  „Dezinformare”, „să oprim infiltrarea și dezinformarea”, „nu doar a perpetua zvonuri” și „AUR” – singura „coaliție politică” nominalizată de Pippidi în articol. În fapt, pe Pippidi o freacă grija dacă să mizeze pe AUR existând pericolul să apară date noi pe temă.
  Dacă n-ar fi atât de autosuficientă, Pippidi ar fi trebuit să citească presa de specialitate în domeniu. Articolul lui Tache: „Simion, pe burtă! Comanda la mine! Acesta este ordinul militar pe care George Simion îl va executa orbește, atunci când dinamica operativă o va impune. Bineînțeles, în schimbul tradiționalului bonus al unei sinecuri politice de consolare. De altfel, noul experiment al sistemului, George Simion – AUR nefiind decât repetarea rețetei de succes Nicușor Dan – USR.”. Și ca s-o satisfacem pe Pippidi Tache a anunțat și o colaborare a lui Simion cu chinezii, pe linie de servicii secrete.
  ALERTĂ CIA! Simion, activat de ruși prin chinezi! ”Simion, întâlniri cu șeful serviciului secret chinez MSS” titram ”lovitura” din 22 decembrie 2021. Atunci când dezvăluiam astfel cum de îi dă mâna fostului și actualului ”hooligan” să se comporte ca un veritabil lup moralist, transmițând ”live” cum încasează el de la Casierie salariul de parlamentar onest.
  Ajunge deocamdată!

  • Nu te mai saturi, nu-i aşa?

 17. Despre ONG-uri Soros-iște..care au dus la devalizarea României și alegerea unor nulități la nivel înalt..nu trebuiau să informeze serviciile enumerate de către A. M. P. ??? Sictir madam !!

  • Păi sorosistul Hellvig stă în fruntea ditamai Serviciului Roman de Informatii, iar in Republica Moldova a fost numit din iunie şef al serviciului secret (Serviciul de Informații și Securitate) un alt activist al Fundaţiei Soros loco: Alexandru Musteață.
   Pippidi s-a retras din organizatiile Soros din 2016 si le-a facut si opozitie in camuflarea lor in miscarea rezist.

   • Cu două cetăţenii şi angajat al lui Soros ca director la filiala din Moldova a organizaţiei acestuia, membru totodată al organizaţiei paramasonice Rotary Club (filiala Chişinău), Alexandru Mustaţă este şef la SIS din iunie 2022

 18. da infiltrarea lu Soros prin Pipidi și alți fomiști globaliști de ce nu o dă presa noastră? Creatura asta trebue ignorată

  • că presa a dat, mai ales Cotidianul şi Lumea Justiţiei, iar Pippidi s-a retras din conducerea organizaţiei Soros din 2016 şi le-a făcut şi opoziţie în forma lor (camuflată) ca ‘mişcarea rezist’.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998