CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mungiu: Iohannis a numit in functii numai gradati

4 comentarii / 3531 vizualizări / 4 noiembrie 2016

Președintele platformei ”România curată”, politologul Alina Mungiu, face o analiză punctuală a realizărilor regimului Iohannis în anul scurs după ”Colectiv”, concluzia nemiloasă fiind că lucrurile stau mai rău sau la fel ca înainte. Mungiu oferă și o explicație acestei contraperformanțe, prin aceea că Iohannis ar fi numit în funcții aproape exclusiv oameni ai serviciilor secrete, unii chiar din fosta Securitate.

”Preşedintele Klaus Iohannis a declarat pentru Politico că mulţi dintre români au avut „aşteptări complet nerealiste. Şi mulţi din cei care au avut astfel de aşteptări s-au întors contra mea. Dar schimbarea într-o ţară nu se face peste noapte, sau într-un an. O schimbare profundă se poate în zece ani – poate”. Asta ca să ştiţi să interpretaţi ce vi se întîmplă, şi mai ales ce nu vi se întîmplă. Şi ca să să ştie şi preşedintele cum să interpreteze: dacă începi prin a trimite coroane de flori la mormîntul lui Vadim Tudor şi a numi aproape exclusiv numai gradaţi, acoperiţi sau descoperiţi, sau civili cu doctorate date de gradaţi, unii cu state de serviciu în fosta Securitate, nu banalul SRI, nu ajung zece ani pentru progres. Că secretul e să nu dai înapoi cu nouă, chiar din pornire, dacă vrei să ajungi undeva după zece ani” scrie Mungiu. (B.I.)

 

foto: radu-tudor.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. “Dar schimbarea într-o ţară nu se face peste noapte, sau într-un an. O schimbare profundă se poate în zece ani – poate” Zece ani “poate” sa insemne doua mandate?.

  2. Sa inteleg ca securistii lui Iohanis nu mai sunt agreati de securistii lui Soros?! Sa ma bucur, sa nu ma bucur…Oricum, impotentii astia care se scuza ca n-au facut nimic intr-un an (sau doi in cazul lui Iohanis), ca n-au avut timp, ei lucrand in perspectiva pentru zece ani (piei, drace! nu-i rabda nici pamantul atat!), imi aminteste de bancul cu ardeleanul care nu s-a ocupat un an de nevasta ca „nu stiam ca-i graba!”. Sa le zica si lor cineva ca impotenta nu se vindeca „cu timpul”, trebuie tratament serios, mai ales ca, in Romania, o tara asa mai primitiva, impotenta e „de rusine”.

  3. In colonie se intampla exact ca in metropola…nothing more, nothing less. Difera doar unitatile de masura …Cred ca Orwell s-ar speria si ar muri inca o data vazand ce Monstru a creat fara voie …Oricum 11 dec este in caledar o data ulterioara datei de 8 nov…..

  4. Orwell e depasit. Asa cum si stalinismul e depasit, dar a nascut multi pui, inca vii, care, la randul lor fac alti pui vii. cam fara slufet, dar cu multe nevoi, de zici ca sunt adevarati. Acum se merge pe alt model, mai occidental, gen :”Minunata lume noua” de Huxley, ca ne-am emancipat. Pe modelul unei corporatii se urmareste in continuare crearea omului nou (tot ala din comunism), asa cum il vedem in corporatistul mediu, care gandeste in termenii de ROI (regulamentul de ordine interioara). Uitati-va la „tinerii frumosi si liberi”, nici macar nu sunt noi… De cel putin un veac si jumatate incurca mersul istoriei, la fel de goi, superficiali, violenti si egoisti…”simtiri reci, harfe zdrobite,/ mici de zile, mari de patimi,/ inimi batrane, urate…” . Asta o fi motivul pentru care sunt unii deranjati de Eminescu?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998