CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mungiu: ”La noi, partidele tin in gura ori coruptia ori anticoruptia”

0 comentarii / 2169 vizualizări / 1 noiembrie 2017

Politologul Alina Mungiu afirmă, într-un interviu, că progresele României în materie de lichidare a corupției sunt nule și că, mai grav, anticorupția a ajuns să țină loc de platformă politică.

”Ce diferențiază la ora actuală partidele este un singur lucru: unii sunt cu corupția, iar ceilalți sunt cu anticorupția în gură. De aceea a ajuns corupția să țină atât de mult afișul” afirmă Mungiu, pentru Libertatea.

Anticorupția, mai spune politologul, ”a devenit instrumentul favorit al anumitor partide, cărora li s-a părut că din asta trebuie să trăiască, în loc să dezvolte altă zonă de programe și să înțeleagă corupția și anticorupția așa cum trebuie: ca parte a unui program mai larg de bună guvernare. Țările care au reușit în materie de bun control al corupției nu au reușit pentru că și-au propus să lupte cu corupția, ci pentru că și-au propus să aibă o administrație normală, o economie performantă și ca să realizezi toate aceste lucruri, evident, trebuie să ai un bun control al corupției. Dar nu le lași pe toate cum au fost, ca la noi, unde absolut niciun fel de schimbări nu există în felul fundamental în care se desfășoară lucrurile în stat de zece ani încoace. Deci toate sunt lăsate la fel, dar pe de altă parte ai o enormă campanie represivă judiciară în care încerci să-i arestezi pe unii și pe alții, iar ăia care îi înlocuiesc vor face absolut la fel, fiindcă condițiile nu s-au schimbat”.

”Să nu mai difuzăm știri false că suntem un mare succes. Eu lucrez numai pe măsurătoarea corupției și vă pot spune că e un progres extraordinar de mic pentru câte arestări s-au făcut” conchide Mungiu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998