CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Mungiu: ”Nu vrea nimeni sa porneasca al treilea razboi mondial pentru Ucraina”

20 comentarii / 4603 vizualizări / 4 martie 2022

”Toată lumea (cu mici excepţii) a crezut că Putin nu face decît să ameninţe şi că nu va ataca Ucraina dacă e refuzat integral în cererile lui. A atacat-o. Pe urmă, cînd s-a văzut că ucrainenii rezistă eroic şi Putin s-a păcălit că naţiunea ucraineană nu există s-a trecut la speranţa că Ucraina mai ţine o zi. Şi încă una. Şi încă una” arată politologul Alina Mungiu într-o analiză pentru România Curată.

”În fiecare zi mor civili (puţini, că ruşii au ordin să nu tragă în civili, dar evident că nu e uşor să te baţi ocrotind civilii). Refugiaţii ajunseseră pe 2 martie la vreo sută douăzeci de mii numai la noi, se atinge milionul per total în cîteva zile. Catastrofa umanitară e enormă. Rezistenţa e sublimă dacă aştepţi ajutoare, dar nimeni nu se duce să îi ajute. Nu vine vreo cavalerie sunînd din trompete, ca în Westernuri. Prietenii noştri ucraineni, ca Daria Kaleniuk, au ajuns să ţipe la Boris Johnson în conferinţe de presă (şi să plîngă), că nu înţeleg de ce NATO nu blochează cerul ucrainean. Chiar au crezut că nu sunt singuri. Dar noi toţi îi îmbrăţişăm – şi atît. Nu vrea nimeni să pornească al treilea război mondial pentru Ucraina. Pe urmă s-a crezut că sancţiunile vor opri tancurile. Dar evident că nu a fost aşa, au ele rolul lor, dar nu au oprit niciodată nimic. Au pedepsit doar, după fapt”.

”Crede cineva că poţi rezolva probleme care au devenit mult mai grele după război, aproape de nerezolvat, doar cu optimismul şi cu propaganda, fără o analiză a unde ai greşit, şi mai ales cine a greşit, cînd au luat-o lucrurile pe un făgaş necontrolabil, care sunt opţiunile reale, nu cele pe care le doreşti, şi cît costă ele? Şi cine va plăti preţul? Optimiştilor” conchide politologul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

20 Comentarii

 1. Dna Mungiu, in general imi displace ( profund ) pozitionarea Dumneavoastra fata de diverse subiecte dar aici ati zis-o bine si pe sleau.
  Posibil sa „incasati” mai degraba injurii decat contra-argumente dar asta nu schimba adevarul celor spuse.

  • Probabil i-a venit d-nei factura la gaz.

   Articolul e menit să justifice intervenția minerilor, incriminând direct studenții care și-au spart ochelarii în urma impactului cu asfaltul.

   Cam atât despre „autodeterminare”. De fapt a fost o eroare pe care d-na Mungiu a luat-o serios, ce-i drept, doar în calcul, pe 3 martie 2022.

  • ai intuit corect: Puie Mippidi
   Chiar nu conteaza ce zice o schizofrenica, ii vine si ei randul curand. Va fi criza alimentara, deci nu se va ma gasi nici KKT, desertul atat de apreciat de doamna pulitolog.

 2. de criza umanitara din siria irak avganistan yugoslavia atunci nu v/ai rupt asa hgainele de pe voi pt. ca erau americani acum pt. ca sunt rusii e nenorocire drama umanitara etc.MIS PIGHI

  • Ucrainienii au optat, beneficiază de teren arabil și vor construi o țară de la zero.

   Corect este Siria, Irak, Afganistan, Iugoslavia și Rusia.

   • Pe ukropi ii ajuta si curva de ma-ta.
    se fute cu ei la greu pentru o votca puturoasa

    • Mă-ta-i curvă!

     P.S. Sper să nu faci atac cerebral. Chiar dacă știi și tu că-i o curvă proastă.

     • CacaMitra sau CacaMare, fii mai creativ.
      Si ajut-o pe tirfa de ma-ta sa nu crape de atita sula ruseasca.

      Fa si tu niste muian gros la Russi, sa mai poata lua si tirfa de ma-ta o pauza..

     • Corect este Siria, Irak, Afganistan, Iugoslavia și Rusia.

     • Toti astia din tarile alea au futut-o pe ma-ta?

      mare curva-i. ma-ta

     • Sugi pula degeaba, rămâi tot un boșorog apăsat de factura la gaz.

 3. Cand americani au impus la negociere, optiune 0% la concesii au obtinut 100% razboi, cine plateste pentru inflexibilitate si inganfare… binenteles populimea

 4. Diversionista Alina Mungiu Pippidi trebuie să ajungă la pușcărie. Nu s-a găsit nici un procuror care să o investigheze pentru instigarea la acțiuni de stradă a populației românești. Se va găsi. Și AURică Simion a urmat indicațiile prețioase ale diversionistei și acum face legea în stradă.

 5. Cred ca s-a ingrijorat de cand a aflat ca s-a scumpit porumbul in Ucraina.

 6. da’ o poza de la 13 ani cu scroafa nu aveti?!
  (daca tot ii faceti reclama).

 7. @Vasilică Militaru
  -da,AUR e fa-ca-tu-ra soroshista.

 8. Ce sunt comentariile astea? Nici mie nu-mi convine analiza făcută, dar nu pot să accept să văd un asemenea limbaj. Dacă nu aveți argumente, dacă nu va găsiti ideile, nu are rost sa vorbiți asa, pentru ca pe voi va desconsiderati.

  • Domnule Dan, din păcate sub semnul anonimatului o sumedenie de așa ziși naționaliști care, culmea, se mai declară și creștini ortodocși, își varsă limbajul grotesc în comentarii. Prin această abordare duc în derizoriu schimbul de idei și justifică personaje precum Alina Mungiu Pippidi să se legitimeze ca profesori de democrație și civilizație. Dacă susținătorii AUR au invadat mediul online și străzile României cu abjecțiile lor, de acest lucru se face vinovată și doamna profesoară Alina Mungiu Pippidi. George Simion este unul dintre elevii ei.

 9. Rușii au ordin să nu tragă în civili… serios, fă? Pe ce lume trăiești? Schimbă-ți dracului dioptriile, kaghebisto!

 10. Dosia, singurul adevar pe care l-ai cufurit pe anusul bucal este „..naţiunea ucraineană nu există”, chiar daca sustii contrariul. Daca ai indrazni sa spui adevarul, nemtalaii te-ar expulza imediat din tara lor .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998