CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Mungiu: ”Propagandiștii războiului din studiouri – bărbați tunși regulamentar, doar unii cu trese vizibile”

11 comentarii / 6224 vizualizări / 6 august 2022

”Adevărul e un bun public, de care lumea profită fără să plătească atunci cînd există, și pentru care nimeni nu e dispus să riște atunci cînd e în pericol” scrie politologul Alina Mungiu într-o analiză pe marginea scandalului produs de raportul Amnesty International privind abuzurile armatei ucrainene, vehement contestat de regimul Zelenski.

”Torentul de furie revărsat de oficialitățile din Ucraina conține argumente de genul că raportul relativizează vinovăția, că ajută propaganda Rusiei, că dacă armata ucraineană nu se ascundea printre civili rușii ocupai Kievul” scrie Mungiu.

Într-o zi o să aflăm adevărul despre cîți ucraineni au vrut de fapt să lupte în armată și cîți nu au avut de ales- eu știu mulți oameni tineri care încearcă să plece la studii ca să scape de armată, dar nu vorbim despre asta, ca și cum acea populație perfect asemănătoare cu noi ar fi devenit una de gladiatori. Ucraina e sublimă, dar nu e perfectă, și cu cît arestează mai mulți oameni pentru trădare vedem cum logica de război nu afectează doar tabăra cealaltă. E trist, dar e firesc. Și nu se poate ascunde.

De asta sunt solidară cu Amnesty International, al cărei raport, fără a scădea răspunderea principală a Rusiei, arată încă o dată că un război nu face victime inocente fără contribuția ambelor părți și că numărul victimelor va crește și mai mult dacă nu spunem adevărul, că viețile civililor sunt demult parte din războiul de imagine care acompaniază lupta cu Rusia. Poate a un cost care merită, dar și ca să evaluăm asta adevărul trebuie cunoscut. Libertatea cuvîntului trebuie să supraviețuiască războiului din Ucraina, că e unul din motivele pentru care ucrainenii nu vor să trăiască sub ruși. Și e bine să ne preocupăm și noi de ea, că propagandiștii războiului din studiourile noastre nu sunt femei ucrainene, ci bărbați tunși regulamentar, doar unii cu trese vizibile și doctorate în strategie de la academiilor lor bidon. Nu așa arată libertatea de exprimare acolo unde mai există” conchide politologul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. S-a’ntors scroafa pe cealalta parte’n cotetz!

  • Nu s-a intors deloc. Si-a mentinut coloana morala si intelectuala integra de la inceputul tensiunilor si pana in prezent, cu tot cu injuraturile de la propagandistii sistemului si securistii pensionari speciali, din pacate decidentii in Romania chiar cred ca Rusia va fi invinsa prin Ucraina, idiotii si slugile dracului.

   • Sclavete imputit rromnistanez esti tu boule securist

  • Persoana locuieste in GERMANIA cea cuprinsa de frisoane ca nu mai are gazul ieftin rusesc.
   Asa a primit ordin sa scrie si asa a scris !

 2. „Dacă nu trăiţi într-o ţară invadată de ocupanţi care o fac bucăţi, probabil nu înţelegeţi ce înseamnă să condamnaţi o armată de apărători”; a scris reprezentanta Amnesty în Ucraina dupa care si-a dat demisia din organizatie dupa ce incercarea ei nu a reusit de a opri raportul si a scoate pasajele care incriminau Ucraina pentru crime de razboi contra civililor.

  Aceasta papușă nazistă, cu Bandera în suflet și care aprobă crimele ucrainiene este emblematică, la fel ca și banderistul fost ambasador al Ucrainei in Germania…. Acest stat, Ucraina, a fost profund nazificat.

  • Oricum, și România a fost invadată de URSS, de Germania, azi am sărbătorit Mărășeștiul…. nu îmi aduc aminte ca Armata Română să se fi ascuns în spatele agricultorilor români plecați cu coasa la câmp.
   Deci o nazistă toantă ajunsă în Amnesty International Ucraina. Nu mă miră că teroarea regimului contra minorităților a trecut neobservată din cauza acestei tute.

 3. Adevarul e dintotdeauna cel mai mare dusman al decidentilor politici.
  De-aia e suparat Zelenski din cauza raportului Amnesty Internatipnal.
  Si cu siguranta sunt foarte suparati si decidenti politici globali mult mai puternicu decat Zelenski, dar nu indraznesc sa o arate public.

  • Cu siguranta asa e !

 4. roger waters cu un propagandist cnn intr-un schimb de idei; dupa minutul 3: 30
  https://www.youtube.com/watch?v=ml373MHAtXo

 5. aha,ha:
  -sau,
  se pronuntza zau
  si inseamna „scroafa”

 6. […] Sau poate că nimeni nu face nimic pentru că așteaptă un ordin care nu mai vine –  Într-o zi o să aflăm adevărul despre cîți ucraineni au vrut de fapt să lupte în armată și …. Și o să mai aflăm multe după care ne vom întreba ca proștii cum de nu ne-am dat seama că […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998