CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mungiu spulbera ipocrizia: ”Vai, ce frumos ne purtăm cu ucrainienii, dar cu sirienii nu ne-am purtat frumos”

18 comentarii / 6826 vizualizări / 22 mai 2022

”S-ar putea să nu arătăm așa de grozav noi ca ființe umane, empatice, superioare dacă ne punem o oglindă mai sinceră în față” afirmă regizorul Cristian Mungiu, într-un interviu acordat Libertatea, de la Cannes, în care vorbește, în contextul războiului din Ucraina, despre ipocrizie ”empatică” și despre efectele political correcteness.

Mungiu, despre războiul din Ucraina:

”Ne afectează pentru că e lângă noi, dar el pune încă o dată în lumină această enormă ipocrizie empatică. Vai, ce frumos ne purtăm cu ucrainienii, dar cu sirienii nu ne-am purtat frumos, iar de ăia din Africa nici nu știm cine cu cine se luptă. Ok, asta e condiția ca să poți supraviețui într-o oarecare măsură dar, până nu înțelegi exact cum te raportezi la animalul din tine, e complicat să poți schimba ceva”.

”Dacă spui ce crezi, vor fi niște consecințe!”

”Pentru că mai vine și pătura asta enormă de political correctness așternută peste toată lumea, care te împiedică să zici ce crezi, ce simți, și care nu corectează nimic în profunzime. Nu se petrece niciun moment care să te facă se schimbi cu adevărat în raportul tău profund față de celălalt pe care l-ai identifica mai puțin ca un inamic pentru că e altfel decât tine.

Corectitudinea politică nu face decât să-ți atragă atenția că ai de suferit și că vor fi niște consecințe dacă spui ce crezi. Deci e o idee foarte proastă și, înainte să scormonești și să fii curios să afli ce are fiecare de zis, de fapt nici nu știi pe unde stai și poți să cazi foarte de sus – cum e acuma în Ucraina” mai spune reputatul regizor. (B.I.)

foto: miscareaderezistenta.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. nu inteleg de ce e ipocrizie. Se vede că e fratele lui soră sa :))).

  Sirienii erau 80% bărbați tineri cică refugiați, dar in realitate erau pakistanezi și multe alte natiuni care NU fugeau de război și ne au fost impuși de UE sub minciuna că ar fi refugiați.

  Ucrainenii sunt invers, vreo 70% femei și copii, adică veritabili refugiați de război.

  In plus idiotul de Mungiu NU știe că multe atentate au fost făcute de jihadiști infiltrați cu sirienii, inclusiv atentate din Berlin și Paris cu victime nevinovate care puteau fi salvate. Ucrainenii sigur nu o să facă atentate islamice in Europa.

  In plus e sigur că ucrainenii se vor integra in Europa fără să amenințe civilizația europeană, pe când musulmanii se afirmă ostil și nu vor să se integreze ci doar să profite economic de Occident și in plus servesc de idioți utili ai stângii politic corecte care ii folosește pentru demolarea Occidentului.

  Evident știm că e o modă cu slava ucraina, că multi profitori iși fac imagine de virtute pozându se cu ucraineni , insă asta nu schimbă diferența capitală intre cele 2 fenomene pe care Mungiu nu le ințelege. .

  • Esti exact specimenul de rasist de care vorbeste Mungiu.

   • Bravo Alin !

   • Jos Alin !

   • Charlie: voi ăștia lobotomizați dețineți 3 etichete și ele inlocuiesc partea lipsă din creier?

    Eu am văzut pe stradă la paris cum 5 arabi băteau un american lăsat inconștient pe stradă, mici tinerei care au fugit după aia. Eu am arătate politiei direcția in care au fugit.

    Tu in schimb ești din ăla care pana cand nu o sa iti agreseze un migrant ilegal copiii nu o sa intelegi că dacă vrei lege și civilizație trebuie restricționată migrația

 2. @Alin -> esti un rasist sadea.

  • Singurii sirieni civilizați locuiesc în Damas, emigranții din Damasc fiind azilanți politic. În Damasc nu s-a întâmplat nimic și nimeni n-a plecat de acolo.

   Ucrainienii au plecat dintr-o țară cu pretenții de integrare în UE.

   Nu mai fiți proști, udați tastaturile degeaba!

   • Atunci cum de a fost distrus cel mai pitoresc bazar din lume, bazarul Alep de la Damasc, în urma unor crâncene lupte, dobitocule care vorbeşti doar ca să te afli în treabă, mâncător permanent de căcat? Lepădătură bolnavă!

    • Prostovane, tiraspolez zăbălos și cretin, valul migraționist sirian și bazarul din Damasc au legătură doar cu mă-ta, futută de toată armata eliberatoare sovietică.

     • Cretin, frustrat, inutil, scursură bolnavă ucraineană refugiată în România, secătură avortată pe care s-a slobozit tot răposatul batalion Azov, prins cu minciuna recurge la înjurături scârba.
      Ucrainean de tot căcatul, nu-i de ajuns că e bine primit de români, mai le dă şi lecţii obraznic.
      Volodimir Puli-n zad, tvoya maty poviya, ukrayinka. Marş

     • Hai sictir de cretin bolnav, Puli de bou!
      Spurci locul, pişat purulent împuţit.

  • Si care e problema?

 3. ”Vai, ce frumos ne purtăm , dar cu sirienii nu ne-am purtat frumos”…
  E simplu: cu ucrainienii. s-a dat voie (a fost ordin) de la Înalta Poarta. Cu sirienii, nu.

 4. Sirieni nu sunt europeni.

  Langa Siria se afla Qatar, Kuweit, Arabia Saudita, UAE, Bahrain, tari bogate si arabe ca ei, NU Germania, Italia, Franta, Suedia de unde vor ei sa manance ajutoare sociale muncite din banii platitorilor de taxe europeni.
  Israel de ce nu a luat refugiati arabi ? Pentru aceleasi motive pentru care ei nu au luat, nici noi nu puteam si nu trebuie sa luam.
  Sirienii, arabii, africanii nu au dreptul sa existe in Europa. Mars.

 5. ..nu stiu de ce l ati citat, pe domnul asta de la Paris. Hai daca facea ceva film (fratii jderi, ala de care tot zice Cristoiu..) in RO, poate ne interesa. De fapt nu spune nimic.. Cred ca era duminica si erati in criza de subiecte..

 6. De ce nu recomanda Mungiu primirea refugiatilor sirieni de catre cea mai pacifista tara din lume, ISRAEL? Israelul si evreii din toate tarile lupta in intreaga lume pentru combaterea discriminarii de rasa sau de natura etnica.
  Cum catalogheaza Mungiu atitudinea de nepasare a evreilor fata de drama sirienilor?

 7. Doamne, cum e posibil să înşiri atât de multe cuvinte şi să nu spui nimic concret?
  Cum e posibil să condamni corectitudinea politică în timp ce o promovezi?
  Cum e posibil să fii atât de mizerabil încât să te plângi că lumea din jurul tău nu acceptă să fie colonizată de nişte popoare care sunt diferite din toate punctele de vedere posibile?
  Şi ce naibii caută Mungiu la Cannes? Iar primeşte vreun premiu pentru un film propagandistic de rahat?

 8. Alin(cel cu primul comentariu) IDIOTUL NECESAR ADEPȚILOR ACTUALI AI DOGMELOR GREȚOASE=”POLITICAL CORECTNESS”, NUMAI VOME VEEBALE!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998