CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Muraru – anunturi bomba: AUR scos in afara legii si puscarie pentru senatorul Sorin Lavric

10 comentarii / 4729 vizualizări / 5 aprilie 2021

Deputatul PNL Alexandru Muraru, fratele viitorului ambasador român în SUA, consilierul prezidențial Andrei Muraru, face anunțuri stupefiante într-un interviu fluviu acordat Europei libere, el vorbind despre scoaterea în afara legii a partidului AUR și condamnarea la închisoare a senatorului Sorin Lavric pentru declarații politice extremiste.

”E nevoie de un pact național de izolare a AUR în Parlament”

”Ceea ce fac cei de la AUR e un atac direct la toleranță, la alteritate, la diversitate care ia forma unui război ideologic pe măsură ce rețeaua câștigă teren” afirmă deputatul liberal.

”De aceea, ei sunt mereu în mișcare, războiul lor nu se încheie cu nicio concesie pe care o primesc, cedarea autorității e pentru ei un pas înainte. Spre exemplu, vizitele pe care ei le fac pe la ministere arată ca o intimidare la adresa membrilor cabinetului și, din păcate, câțiva miniștri au cedat. Pot înțelege nevoia de dialog, pot înțelege obsesia omului politic pentru a căuta apreciere și voturi, dar nu cu cei care alimentează apoi un tip de fanatism și de torpilare a instituțiilor statului.
Cei de la AUR se legitimează tocmai prin aceste acțiuni, unde vor să pară frecventabili, să se facă utili, se erijează în negociatori, purtători de mesaje ai unor categorii pe care ei le numesc „nereprezentate” sau excluse de la dialog, vor să întrețină un soi de adormire a conștiinței pentru a da ulterior alte lovituri la adresa democrației.
Când pandemia va trece, mă tem că va veni și momentul în care ei vor face o alianță parlamentară cu PSD.

Ei știu să sunt pasibili de scoatere în afara legii, dar e nevoie de un pact național, parlamentar, împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament” mai spune Muraru.

”Subvenția de la buget pentru AUR e o sponsorizare publică a extremismului”

Întrebat dacă AUR e o creație de laborator, deputatul răspunde:

”Pot remarca felul de campanie practicată din toamna trecută, pe rețelele de socializare, o campanie țintită către un anumit tip de public, ce nu poate fi susținută decât cu resurse imense pe care un partid neparlamentar nu le poate capacita(…)
Sunt numeroase elemente care converg spre această teză, este un mod de a face politică specific, dar ei sunt astăzi prezenți în arhitectura politică a statului, au penetrat un cordon de salvgardare a democrației și tendința e de a mări mereu capacitatea de a străpunge și alte medii, de a invada instituțiile, de a modifica cadrul legislativ și, poate mai important, de a obișnui establishment-ul și opinia publică asupra discursului suveranist, extremist, rasist, naționalist care să devină un dat în interiorul societății, de la nivel parlamentar.
Din decembrie au acces și la subvenția parlamentară, deci pot plăti cu bani publici o propagandă de factură neofascistă și, fără să se mențină o monitorizare strictă, riguroasă, din partea instituțiilor, se produce practic o sponsorizare publică a extremismului”.

Senatorul AUR Sorin Lavric – pasibil de 3 ani de pușcărie

În fine, altă bombă aruncată de Muraru vine cînd e întrebat de discursurile parlamentare ale senatorului AUR Sorin Lavric, în care a elogiat personalitățile unor figuri controversate din anii 30-40:

”Este o încălcare flagrantă a legislației în vigoare, care interzice, sub sancțiunea pedepselor cu închisoarea, promovarea unor asemenea personaje macabre(…) În mod clar, ultimele luni conduc la ideea că ascensiunea unei formațiuni politice în Parlament a degradat masiv discursul public și a reluat o amplă operațiune sistematică de punere în discuție a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului.
Toate acestea reprezintă o escaladare fără precedent după anii 90! Au existat o înlănțuire și mesaje cu caracter negaționist și antisemit de la tribuna Parlamentului și acest tip de acțiuni au încurajat în societate acțiuni antisemite.

Este în mod clar o relație de tip cauză-efect când membri ai Parlamentului, ostentativ, violând legislația în vigoare, fac apologia și, ei provoacă o hemoragie a cadrului normativ și sparg o barieră.
Mai mult, juridic vorbind există evident limite ale imunității declarațiilor politice și instanțele de judecată au motivat aceste aspecte în diverse spețe, când membri ai Parlamentului au depășit cadrul constituțional sau legal. Este cazul senatorului invocat de dvs care are deja la activ câteva așa-zis declarații politice de elogiere a unor persoane condamnate de la tribuna Parlamentului, este un glorificator recunoscut al legionarilor, un homofob cu state vechi, naționalist șovin, are toate ingredientele unui ideolog extremist.

În opinia mea, este deja sub incidența legii 217/215, pasibil de închisoare până la trei ani și știu că se va porni o acțiune în acest sens(s.n.). Ceea ce a făcut cere un răspuns judiciar ferm, puternic” mai spune deputatul. (B.T.I.)

foto: replicaonline,ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

  1. Licenţiatul în Ştiinţe Politice adica in nimic, face o analiza gen ghiveci calugaresc,cu de toate…respectivul a adunat toate cliseele posibile in interviului de la E.L. daca asta este produsul facultati F.S.S.P. Iasi, atunci constatam ca nu este diferenta intre el si un activuist scolit la Stefan Gheorghiu

  2. Dacă nu știți cine este băiatul ăsta, o să vă surprind eu, omul nou, mai precis, noul Georgian Pop al SRI.

  3. Din ciclul.copii spun lucruri trăsnite…
    Sau de ce nu e membru AUR.deghizat….
    Vă dați seama cat le creste astora cota de popularitate, fara nici o cheltuială?

  4. Copiii

  5. Cu astfel de politicieni sa nu ne mai miram unde suntem ! Fratele individului a trait si traieste, ca si altii…, de pe urma documentelor securitatii, nu au facut nimic altceva in viata lor !!!!

  6. Singurul lucru care contează în privinta AUR e ca poarta americana si poarta europeana si-au dat acordul pentru intrarea partidului în Parlament. Altfel, din felul în care-i merge mintea lui Muraru, URSS l-ar fi recrutat sigur drept comisar al poporului în 1945. Muraru o sa-i sufle alegătorii lui Batistuta Bogdan, asa ca abia aștept competiția extremiștilor neo-colonialisti din PNL.

  7. Pe deputatul liberal, urmaș al Brătienilor, îl deranjează discursul suveranist, naționalist. Spălatului pe creier cu peria de sârmă e deranjat de faptul că Sorin Lavric a avut curajul să amintească de atacul terorist comis în Senatul României în data de 8 decembrie 1920 de trei evrei comuniști.
    Dacă USR e un cancer, atunci PNL e Ebola pt România. Dacă nu reușim să scăpăm de aceste două boli România va înceta să mai existe!

  8. „Scoaterea in afara legii” bai politicianule ce este legal si ce nu decid judecatorii nu tu.
    Tu stai cuminte in banca ta si nu iti depasii puterile oferite de constitutie, ca altfel ajungi tu in fata legii.

  9. Lupta între trompetele sri/spp/sts și dia a început sa devină publica. În folosul cui? Al nostru, nu cred! Al unora care cred ca o sa le meargă la nesfârșit, poate. Oricum până la urmă toți vor plăti sub o formă sau alta, singura problemă este ca suferă nevinovații care sunt prinși în focul încrucișat!

  10. Lombroso ar fi scris un bun studiu daca l-ar fi avut in fata pe ipochimen.Un produs al Romaniei normale si educate. Du-te in subsolurile de unde te ai scremut sa iesi in lume!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998