CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase: ”Am informatii ca voi fi condamnat in decembrie”

0 comentarii / 1431 vizualizări / 27 octombrie 2011

Fostul premier Adrian Năstase afirmă că actuala putere a plănuit să îl condamne în următoarele două luni, pentru a crea probleme de imagine PSD în anul electoral și că Traian Băsescu face presiuni asupra justiției pentru ca dosarele sale să se încheie la termenul potrivit.

Într-un interviu acordat EVZ, Năstase confirmă direct zvonurile din ultimele săptămîni potrivit cărora va fi condamnat la închisoare în perioada imediat următoare, acțiune care are legătură, în opinia sa, cu apropierea alegerilor: ”Traian Băsescu face presiuni foarte mari ca dosarele mele să se încheie în luna decembrie sau ianuarie 2012, ca să fie tocmai bine pentru campania electorală(…) Am să vă întreb următorul lucru: DNA a stabilit 974 de martori pentru afişele din 2004- pentru că în 2009 alegerile s-au derulat corespunzător fără afişe- ca să arate că această afacere de mare corupţie a determinat criza mondială şi a adâncit criza din România. A vrut să arate că situaţia era foarte gravă. Acum cei 974 de martori, care ar fi trebuit să dureze 2-3 an, îi încurcă pe cei care fac presiuni asupra instanţei ca procesul să se termine cât mai repede aşa încât au început acum să audieze martorii pe sărite. În plus, în s-a hotărât – deşi multe dintre dosare au termen 20012, 2013, ca eu la acest dosar în luna noiembrie să am şase termene. Şase!
Şi, în mod evident, asta este din surse, pe surse, de la ziarişti am aflat că în decembrie urmează să se producă hotărârea” afirmă Năstase, în interviu.
Fostul premier mai spune că există ”o presiune extraordinară asupra judecătorilor. Eu nu pun în discuţie faptul că în unul din complete este un fost consilier al lui Daniel Morar, care este acum judecător. Bănuiesc că a fost o coincidenţă”.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998