CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase: Ambasadorul SUA umileste romanii si Romania

8 comentarii / 16176 vizualizări / 5 iulie 2016

Fostul premier Adrian Năstase îi cere președintelui Iohannis, într-o scrisoare deschisă publicată pe blog, să ia atitudine față de ambasadorul SUA, Hans Klemm, după ce acesta a anunțat că „E datoria mea să fac observatii in mod public”, cu alte cuvinte, că va continua să se pronunte public in chestiunile de politică internă românească.

”Consider că, in calitate de presedinte al României, aveti DATORIA să-l invătati pe ambasadorul Klemm că are datoria de a NU face observatii in public. Puteti, spre exemplu, să-l insărcinati pe unul din consilierii dvs. să-i inmâneze textul Conventiei de la Viena, din 1961, referitoare la relatiile diplomatice, in care se arată: „Art. 41 – 1. Fără prejudiciul privilegiilor si imunităilor lor, toate persoanele care beneficiază de aceste privilegii si imunităti au datoria de a respecta legile si regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.”” atrage atenția Năstase.

”Prin incălcarea unor norme diplomatice care sunt specifice statelor democratice, ce-si respectă mutual suveranitatea, ambasadorul Klemm umileste nu doar autoritătile statului român ci si pe fiecare dintre noi.” mai scrie fostul premier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

  1. Consider ca domnia sa nu are scoala diplomatiei,astfel se abtinea.

  2. Cat tupeu la Adrian Nastase!!!

  3. Mai Mucius…dupa mintea ta a avut dreptate si cand a privatizat Petrom-ul care avea cota de piata 19 miliarde dolari cu 650 milioane dolari la o alta firma de stat OMV si cand a semnat contractul cu Bechtel prin care Romania a pierdut aproape 3 miliarde euro si as putea sa-ti spun multe hotii si smecherii facute de cel pe care il ”lingi” undeva …ia-l de mana si plecati impreuna in Congo…si linge-l acolo ncat vrei !

  4. Manuela Timofte ·
    Indiferent ce a facut acest domn, adica ceea ce fac toti cei aflati la putere sa fure si sa minta, cel putin el este singurul care ia atitudinea pe care noi cu totii ca si popor ar trebui sa o luam. Adica, sa ne vedem si sa ne aparam drepturile. Aceasta nu o facem injurand si blamand fapte trecute care nu pot fi schimbate sau oameni, ci luand atitudine la momentul potrivit. Toti oamenii stiu sa injure dar cati au curajul sa ia atitudine?

  5. Domnul Presedinte este preocupat de locuinte si de conditii de inchiriat case si nicidecum de Tratate Internationale. Boii i-a facut Dumnezeu sa fie condusi de prosti, ma refer la Parlament si Ministere.

  6. Toata lumea face politica, dar o singura data nu poti cita pe cineva pentru simplu motiv ca a invocat un nume de economist recunosct pentru contributiile sale sau a unui analist politic, care a explicat diferenta dintre liberalism si neoliberalism. In rest, sunt la fel de buni ca atunci cand facem nationala Romaniei de fotbal.

  7. nastase = kgb

  8. Alex = prost

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998