CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Năstase aruncă bomba conflictului din PNL: Aurescu își pregătește intrarea în politică

7 comentarii / 3391 vizualizări / 15 martie 2023

Fostul premier Adrian Năstase, considerat un mentor al ministrului de externe Bogdan Aurescu, aruncă pe piață o bombă care ar putea explica marele scandal amorsat zilele trecute în PNL: Aurescu își pregătește o carieră politică și a început să frecventeze ședințele de la partid. Întrebare: Iohannis pregătește noul Ciucă?

Întrebat în emisiunea lui Robert Turcescu de la Metropola TV despre conflictul amorsat de declarațiile lui Rareș Bogdan la adresa lui Aurescu, fostul premier Adrian Năstase a spus că România are, pe de-o parte, un președinte care are anumite viziuni politice, interese și, aflat la sfîrșit de mandat, își caută ”prieteni pentru viitor” și, pe de altă parte, un ministru de excterne care nu e lider politic, ci tehnocrat.

Pe de altă parte, Năstase a punctat că Aurescu, fost consilierul de politică externă al Cotrocenilor, a avut o atitudine ieșită din comun:

”Acum s-a întîmplat un lucru extrem de spectaculos: un ministru care e tehnocrat nu se ceartă cu un parlamentar. De obicei încasează, ia pumni în cap, se duce la președintele de partid, se duce la președinte și cel care intervine e președintele sau primul ministru.
Pentru prima dată l-am văzut pe Bogdan Aurescu reacționînd ca un lider politic. Nu cred că a făcut bine. I-a oferit lui Rareș Bogdan ocazia să reacționeze din nou, să se pună în relație cu colegii, să solidarizeze niște grupuri, deci nu a fost o chestiune foarte înțeleaptă. Cred că e o ieșire care arată că Bogdan Aurescu încearcă să treacă din zona de tehnocrat într-o zonă politică și să iasă la bătaie cumva, după ce a început să frecventeze ședințele de la partid, din ce am înțeles”.

Dezvăluirile lui Năstase sunt în măsură să ridice o întrebare-cheie: în spatele revoltei liberale împotriva lui Aurescu s-ar putea afla, oare, intenția președintelui de a-l impune pe ministrul de externe la șefia PNL – după modelul Gorghiu, Cîțu ori Ciucă – și, eventual, drept candidat la Cotroceni în locul molatecului actual premier? Un plan care ar putea să nu convină leadershipului liberal, ceea ce ar explica solidarizarea multor grei cu Rareș Bogdan? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Guvernatorii coloniei sunt pusi din afara tarii, de stapani, nu de sluga klaun.

 2. Nu vad care este ”bomba conflictului”. Iar finețurile in ale politicii ale lui A. Năstase nu s-au adeverit niciodata, pentru ca politica românească e la un nivel foarte jos, e murdară. Sa ne facem griji si de ce a reactionat Aurescu, mi se pare cam mult. Aurescu reactioneaza din obraznicie, ca sa nu isi șifoneze imaginea – jalnică, de ministru de externe si pentru ca știe ce stăpâni are in spate. Tocmai, pentru ca este tehnocrat, are tupeu sa se certe cu un partid din care nu face parte caci nu riscă nimic. Daca il vor dori stăpânii din afară ai României si in urmatorul guvern, va face parte. Un trădător de Țară, un personaj afemeiat si de alta etnie nu are ce sa caute in nici un guvern care se vrea patriot cat de cat. PSD e la fel de labil ca si PNL.

  • Afemeiat??!
   Păi care-i toanta sa se lipească de măscăriciu’ ista? Zici că-i pufuleț de porumb,vai sufletul lui de păcălici,că de-i pui cârlig în scăfârlie chiar seamănă cu păcălici.

   • care îi geme la ureche într-o idiş ucraineana, şi atunci geme şi el fericit

    • Se pare ca e o fleandura Udrea (alta!) de la wc-ul PNL…

 3. Fostul premier Adrian Năstase, considerat un mentor al ministrului de externe Bogdan Aurescu, aruncă pe piață o bombă care ar putea explica marele scandal amorsat zilele trecute în PNL: Aurescu își pregătește o carieră politică și a început să frecventeze ședințele de la partid. Întrebare: Iohannis pregătește noul Ciucă?, scrie Inpolitics. https://www.comisarul.ro/articol/hopa!-mentorul-adrian-nastase-il-da-in-vileag-pe-p_1460379.html

 4. Nastase si hAurescu sunt doua panarame, restul e can can.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998