CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Nastase: As conduce un partid cu lozinca ”Sa ne luam inapoi portia de suveranitate!”

6 comentarii / 4002 vizualizări / 22 iulie 2021

Fostul premier și lider pesedist Adrian Năstase atrage atenția, într-un interviu acordat postului Canal 33, asupra unui fenomen extrem de serios, și anume schimbarea paradigmei de conducere la nivelul Uniunii Europene în raport cu momentul înființării ei, ceea ce face ca la ora asta să dicteze ”interesele personale” ale anumitor state.

”UE la care am aderat nu mai este acum aceeași structură. Între timp, multe dintre țări și-au re-naționalizat politica externă. Noi (românii n.n.) nu înțelegem, avem un anume romantism care nu ne ajută la absolut nimic.
Eu aș folosi acum, dacă aș conduce un partid partid politic, lozinca ”Să ne luăm înapoi porția de suveranitate”.
Noi avem acum o altă situație geopolitică și suntem printre puținii în Europa de răsărit care nu înțeleg acest lucru. Ungurii, polonezii, cehii, bulgarii, slovacii, slovenii au înțeles acest lucru, dar noi rămînem ancorați în UE ”unită și liberă”….Nu mai este așa. Criza economică din 2008-2009 a fost cea care a declanșat aceste egoisme naționale, care au mers împotriva a ceea ce era suveranitatea partajată” a spus Năstase, adăugînd, ironic, că ar trebui modificată Constituția României, cu art 148-149 (referitoare la integrarea europeană și cea în NATO) ”pentru a fi introdusă în noua filosofie a Europei de acum care, prctic, în loc să se lărgească, s-a împuținat, iar interesele proprii ale statelor sunt cele care conduc în momentul de față, în mare măsură”. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Are perfecta dreptate:la ce am aderat si ce la Tratat de la Varsovia am intrat se impne.un ROEXIT de urgenta,

  2. Asta este una dintre culmile tupeului: cine a renuntat la suveranitatea Romaniei in urma unui referendum despre care si acum se spune ca a avut un cvorum falsificat?

  3. Mare nesimtit, puscariasul Nascase. Pai, cine ne-a vindut, papagalule? Tupeu cit cuprinde la acest ” cleptoman” !!! Fost-ai lele, cit ai fost… Pui de lele!

  4. Nu era mai bine daca ramaneam in afara mUE? La acel moment ar fi putut face (dl. Nastase) un referendum; vreti sa intram in mUE, sa ne vindem /dam toata avutia nationala, sa distrugem tot ce avem, doar pentr a calatori liber si a deveni sclavi pe plantatiile altora, sau mergem cu pasaport, dar ramanem stapani la noi acasa? Era mai cinstit sa ni se spuna si ce costuri implica aderarea. Acum, degeaba. E ca in Cosa nostra: intri, dar de iesit nu mai poti iesi ; vedeti Regatul Unit cat e el de regat cate probleme are cu uniunea imperialista.

  5. Ar conduce, dar partidul respectiv nu prea se lasa condus de orice nesimtit.

    Atata ne-ar trebui, un comunist pur sange din Tartasesti, maritat de doua ori cu fiice de nomenclaturisti, cum s-ar spune un fripturist sadea, sa ajunga din nou in fruntea unui partid parlamentar. Asta dupa ce ne-a convins pe toti cat de neam prost este. Diplomat „fin”, elitist in grad de Mare C…, colectionar de arta, practicant al „nobilei” indeletniciri vantoresti (vaneaza doar nobilii ca vanatul nu ajunge pentru toata lumea).Hai sictir bah Bombonele, cine dk te crezi?!

    • Este fost deținut politic, istoria va consemna toate faptele eroice ale SRI.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998