CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Năstase, atac neașteptat: AUR – un amalgam de frustrări și de violențe, amintind de mișcarea legionară

55 comentarii / 3165 vizualizări / 23 septembrie 2023

Fostul premier Adrian Năstase, unul dintre cei mai experimentați politicieni post-decembriști, face o radiografie tăioasă partidului condus de George Simion, despre care afirmă că își bazează acțiunile politice pe violență și pe contestarea unor instituții majore ale statului.

”În momentul de față, formula cea mai puternică de organizare anti-sistem, o reprezintă AUR, un amalgam de diferite tipuri de frustrări politice, sindicale, personale și care capitalizează nemulțumirile acumulate, în străinătate sau în țară, ale unor categorii largi de populație. Din păcate, modalitatea de acțiune încurajată de liderii AUR este violența verbală sau chiar fizică, violență comportamentală în parlament (căruia îi contestă rolul în ordinea constituțională), violența în acțiunea publică (descinderi în fața unor instituții ale statului, forțarea intrării în sedii ale acestora). Această stare de spirit și direcția de acțiune transmisă membrilor săi au făcut posibil ca la o reuniune a „mișcării” să aibă loc un viol asupra unei simpatizante minore iar, pe de altă parte, să aibă loc, recent, încercări de a intra, prin efracție sau violență în sediile unor instituții de stat, cu grupuri de presiune. Ele reprezintă o modalitate de a promova violența în spațiul public, manifestări ce ne aduc aminte, inevitabil, de mișcarea legionară. Care ar trebui să fie reacția statului și a clasei politice din România față de aceste evoluții? Voi încerca să răspund cu un alt prilej” anunță fostul premier, pe blogul propriu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

55 Comentarii

 1. Simion se autointitula Noul Golan când se trezise și el să-l fluiere pe Ion Iliescu. Noul golan îi aprindea lumânări mortuare prin anul 2009 iar Ion Iliescu încă trăiește după 14 ani. Singura calitate a lui George Simion este să facă scandal. Nimic altceva.
  Instituțiile sunt vinovate de incapacitatea de a pune la punct un asemenea golan notoriu. Aici se vede eșecul statului johanist cu PeSeDe la putere. PeNeLe nici nu există. Avertizez societatea să se pregătească de momentul în care găști ad hoc de tineri drogați se vor manifesta violent pe străzile patriei strămoșești. Să nu ziceti că nu v-am spus!

  • Ai doar muci in cap.

  • toate partidele au un amalgam de frustrari.
   ca daca n-ar avea atunci n-am mai avea nevoie de partide ori reprezentare.
   dar nu ma astept ca ghiftuitul de nastase sa inteleaga asta.
   cine stie prin ce insula era cand a scris asta.

  • tu faci scandal si spume la gura si la creieri

  • Nu mai fuma legale ca esti prajit rau progresistule.

   • Aproape sigur! Cine stie ce i-au dat sa ia!

 2. ca și legionarii de pe vremurile (total) apuse.

  • Esti varza cu muci si bors de rahat

  • Tocmai te-am vazur la teveu ca-l comparai pe gitanul de Simion cu legionarii. Bai coetnicule cu Simion, unde aia a ma-tii tale ai studiat tu ca legionarii violau fete? Asta-i istoria invatate de tine bai, infractorule de Nastase. VAide mama care te-a facut, comunist nenorocit.

   • tot un cacat bolnav esti, oricum o invalui si o fentezi, Esti acelasi obsedat cu Maciuca infipta in capul stricat si imputit.

   • Nastase este pregatit sa mai mearga odata la puscarie si-a pus pufoaica pe el sa fie pregatit pentru iarna, mai bine decat cu fularul.
    Se da mare dar tot idiot ramane, daca era inteligent nu facea ce a facut, daca era destept nu-l prindea; dar asa?

 3. „După terminarea studiilor, a fost încadrat timp de două luni la Ministerul Afacerilor Externe, Direcția Protocol. A fost trimis „în producție” la Ministerul Comerțului Exterior, iar după aceea s-a angajat la Institutul de Studii Juridice, unde va activa din 1974 până în 1989.”
  Doar era mereu ginerele nomenclaturistului care trebuie. Mai intai al lui lui Grigore Preoteasa, minsitru de Externe al Romaniei comuniste, apoi, din 1985 al căsătorit lui Angelo Miculescu, fost ministru și vicepremier în România comunista.

 4. Stimate domnule Nastase, fara a proceda la judecati de valoare nici asupra punctelor dvs. de vedere si nici fata de propria dvs. persoana dar folosind gandirea critica (inca permisa, din fericire) observ ca de la un timp ati devenit din ce in ce mai vocal si mai productiv, emitand judecati de valoare la care probabil considerati ca sunteti indrituit (nu stiu insa in baza carui temei) cum este cea fata de AUR.

  Pentru claritate subliniez ‘ab initio’ ca nu sunt o admiratoare a acestei formatiuni politice si ca aceasta simpla postare nu vizeaza „apararea” acestui partid sau a liderului/liderilor sai ci doar imi exprim atat uimirea fata de tupeul urias de care dati dovada (tupeu raportat la lungul sir de nenorociri pe care exercitarea de catre dvs. a multiplelor functii pe care le-ati detinut le-a adus acestei tari frumoase si bogate dar blestemata sa nu se poata ridica niciodata din genunchi) dar si satisfactia momentului pe care l-ati ales pentru a ne mai darui un panseu din gandirea dvs. nepretuita, respectiv exact odata cu retinerea/arestarea unui marcant lider PSD cu ifose de filozof prins cu mana bagata pana la umar in „mierea” spagilor care au distrus aceasta tara.

  Sper ca nu ati ‘uitat’, distinse domnule Nastase, cum ati modificat unilateral actul de privatizare al Petrom si ati inclus o clauza ulterior aprobarii acestuia in sedinta de guvern prin care ati incredintat escrocilor de la OMV si exploatarea timp de 20 de ani a rezervelor de titei si gaze ale Romaniei, aceasta fiind doar una dintre „marile” dvs. realizari care va va urma si dincolo de mormant, asta apropo de santajul incalificabil pe care o tara ca Austria il practica de ceva timp asupra Romaniei NUMAI prin coniventa unei clase politice, la putere acum, de o valoare cu adevarat execrabila; asadar, sa nu uitati, si sa nu uitam, ca pacatul „originar” al esecului total al privatizarii OMV va apartine in exclusivitate prin alegerea de catre dvs. a partenerului de privatizare OMV care la momentul privatizarii era de cca. 8 ori mai mica decat societatea Petrom pe care dorea sa o privatizeze.

  Sau, poate, s-ar cuveni mentionata si o alta mare ‘perla’ a activitatii dvs. numita „Privatizarea SIDEX”, combinat pe care l-ati dat pe nimic ca si cand ar fi fost averea dvs. personala intr-o tranzactie la fel de sulfuroasa si de toxica ca si multe altele ce nu pot fi mentionate intr-un spatiu atat de restrans pe acest blog.

  In loc de concluzie la panseul cu care ati binevoit sa ne daruiti pe noi, cei multi (dar nu atat de prosti cat ne considerati in aroganta dvs. dizgratioasa) subliniez ca pot sa inteleg ca AUR a creat un urias deranj pe scena politica cu scorurile reale (din sondajele corecte, care NU se dau publicitatii din principiu, vezi „uimirea” dlui Pieleanu fata de „performanta” infractorului Buzatu) iar acest fapt scoate din minti PSD care se indreapta victorios catre soarta PNT-CD-ului (prin masurile haotice si lipsite de orice noima in domeniul fiscal si prin leadership-ul dezastruos compus din oameni care intr-o meritocratie reala nu ar fi pusi sa conduca nici macar o spalatorie auto) dar, totusi, sa atribuiti AUR-ului calificativul de „legionarism” este prea mult, mai ales ca insusi Israelul a normalizat de curand o relatie politica anterior deteriorata de alte unelte murdare si imbecile ale statului subtern, la fel cum ati ajuns si dvs. acum.

  Cu permisiunea dvs. va rog sa imi permiteti in incheiere o intrebare izvorata din curiozitatea tipic feminina: in fotografia ce insoteste panseul dvs. nepretuit si care va prezinta pe dvs. in prin-plan cel mai probabil la o vanatoare, daca ar fi largit cadrul ei, s-ar putea, oare, observa si dl. Omar Hayssam impreuna cu gonacul sau preferat Marcel Ciolacu?

  Cu sinceritate,
  Matilda Pricopie.

  • Asta este formula de adresare pentru infractorul Nastase.

  • Aveti dreptate doamna Matilda, dar nu ii mai spuneti „Stimate” sau „domnul”, apelativul pentru tradatori trebuie sa inceapa cu jigniri si sa se termine cu injuraturi.
   Respectul nu se da gratuit.

 5. Opinie de globalist.

  Statul în pușcărie nu a avut efect asupra opiniilor de mare politician

 6. Domnule Nastase:dacă tăceai filosof rămâneai, AUR are alte hibe insa.

 7. Arestările de vineri seara…
  Acum 22 de ani, în 2001, Adrian Năstase era zeu. De altfel, chiar așa i se spunea. Zeus. Sau „El Însuși”. În general, îi plăcea să ne umilească. În stilul lui superior- aroganto – batjocoritor. Nu era singurul. Și Rus și Buzatu și Oprișan și mulți făceau la fel. Și Mischie. Aveam poteci pe creier, ne puneau pe liste negre, ne trimiteau să ne fecundeze bondarii etc etc. Ei ne umileau, noi înghițeam. Puterea lui Năstase era uriașă, comparabilă cu a lui Iohannis de acum. Năstase era viitorul PSD, îl contra deja puternic pe Iliescu, controla partidul și sistemul, era viitorul președinte al României. Își făcea chiar și o Constituție…pentru el. A reușit și asta.
  Însă avea și niște bube: corupția, baronii (Mischie, Seche, Bebe, Oprișan, Buzatu – mulți), Iacubov, mulți mafioți și starea aia teribilă de tensiune din societate – parcă stătea tot să explodeze.
  Până într-o seară. De vineri. Când procurorul Lele îl saltă pe Tărău – tatăl de la Oradea/ Bihor. Tărău – tatăl greucean, sponsor mare PSD, puternic, cu banul pe el, făcea contrabandă cu produse petroliere. După ce picaseră băncile și jocurile piramidale toate, cam asta se fura în România atunci. Lele procurorul – cam zănatic așa, se pune de-a curmezișul sistemului și îl reține pe Tărău. Tot weekendul nimeni n-a scos un sunet. Se vorbea pe ascuns despre cutremurul din PSD.

  Năstase vine luni la partid, la BPN, și ne spune, în stilul superior- aroganto – batjocoritor, că el nu crede în arestările de vineri seară. Adică face pișu pe procuratură. Adică or să vadă ei.

  Lele a devenit erou atunci. S-a dus la Tucă Show. S-a uitat toată România. După 2 zile de la reținere, Tărău este brusc eliberat și fuge din țară în America. PSD târziu îl dă afară. Mulți și-au dat seama atunci că Justiția în România n-are nicio șansă. Justiția era tot Năstase. Adică sistemul lui teribil și corupția din PSD. Cum să prinzi mafioții când vorba lui îi eliberează?
  Năstase, ranchiunos din fire, n-a lăsat lucrurile să treacă. Cu toate că în lunile și anii următori, tensiunile au crescut, în loc să se reducă. Slugile din Parchet s-au pus cu picioarele pe Lele – procurorul care a îndrăznit să-l salte pe Tărău al lui Năstase. La mijloc a picat Cristi Panait care în aprilie anul următor…s-a sinucis, aruncându-se într-o noapte de la balcon.

  Când s-a sinucis Panait, parcă din nou, România n-a mai respirat o secundă.

  Lele a venit în platou tot la Tucă și a povestit ce-l puseseră pe Panait să-i facă. Iar s-a uitat toată România. A venit cu imaginile percheziției din casa lui. Panait n-a rezistat presiunii lui Picioruș și a cedat. Decât să facă mizeriile lor, și-a luat singur viața.
  Panait a fost prima cărămidă a decesului politic al lui Adrian Năstase. Un tânăr procuror se aruncase de la fereastră. La asta se ajunsese.
  A fost tăcere multă atunci din partea lor și urlete de disperare din partea presei, a societății civile. (By the way, Picioruș a rezistat sub mulți procurori generali ai României, până recent. Era un *%$# @#$ ordinar și încă mai este. CSM i-a apărat reputația. O rușine. Filmul De ce eu – stă mărturie).
  Năstase a încercat s-o dreagă apoi. Că nu mai mergea. A început să radă baronii. Degeaba. Ăia – cu multă putere – se răsculau. A început circul.
  În altă zi, Toma Zaharia, altă slugă sinistră a lui Năstase, l-a ridicat pe Ciuvică ong-istul lui Constantinescu de pe stradă. Oamenii vorbeau prin Armaghedoane – despre corupția din sistemul Năstase. La conferința lui Toma Zaharia cred că am fost peste 50 de ziariști, nu mai aveam loc în sala de la MAI. Efectiv toată lumea țipa, urla la el. Ăla, și așa oacheș, se făcuse și mai negru. A fost singura conferință de presă la care am asistat în 25 de ani de meserie în care presa era să linșeze la propriu demnitarul.
  Au mai fost cazuri de corupție atunci – care au șubrezit PSD: Zaher Iskandarani/ filieră PSD, Genică Boerică/ filieră Năstase, Gabriel Bivolaru – Năstase a protestat/ s-a dus la propriu peste Parchet, la fel cum PSD/Iliescu reușiseră scoaterea lui Budușan din procuratură pentru dosarul Eterna și Fascinanta Românie – dosar în care apăreau Hrebe și Iliescu, președinte la acea vreme.
  Apoi a urmat Iacobov. Seche. Ăștia de la Bacău erau mafia în persoană. Cărămida la Bacău am pus-o noi. Iar la final a venit groaza de la Mihăilești. Când au turnat mândri și victorioși asfaltul peste rămășițele victimelor. Că erau disperați și veneau în 2 săptămâni alegerile.
  Voiam să vă spun că azi este vineri seară. Tărău fiul este cu RCSul acum, Panait tot mort a rămas, Iacobov este ieșit de ani buni din pușcărie, Bivolaru ieșit din pușcărie, intrat în alt dosar de furt de combustibil, încă se judecă până la prescripție în Justiția din România, Seche este pe lumea cealaltă, iar celălalt l-a turnat chiar pe Năstase, în stilul tradițional PSD.
  Astăzi însă a sfârșit printre ultimele relicve ale partidului. Când nu este înțeleasă, de 22 de ani istoria se tot repetă și răzbună. Ca un blestem. Tot vineri seara.
  Învățați istorie.”
  (postare pe FB de azi a Sorinei Matei)

 8. Ady de la Tartasheshti.

 9. Adriane, ce-ti spuneam eu si ce-ai inteles tu? Simion este cu tne. Ai uitat?

 10. Nu minți poporul, Năstase, gAURa e salvarea Țării!

  • in bordelul Diavolului din iad

  • Iorgovan vorbea despre o anumita orientare sexuala a unora ca Adrian. Adrian se face ca nu stie ca Simion este in aceeasi tabara. Ii stiam mai uniti pe acestia. Aum avea dreptate si Nicolae Iorga care vorbea despre orientarea sexuala a patriarhului Nicodim Munteanu. Iorga stia ca dupa o anumita varsta, activii devin pasivi. E doar o chestiune de pozitionare.

   • sobolane bulangiu

 11. Ieșiți din canale și pivnițe, AURolacii violatori își împrăștie balele purulente pe net.

  • si te descri pe tine in actiune: un sobolan din canale și pivnițe care împrăștie bale purulente

 12. În amintirea lui Zamolxis, a lui Burebista și a lui Decebal, votați Simi!

  • si treci apoi si la maciucile care te obsedeaza

  • La ferma de trolli se lucreaza 24/7 ? Aveti ma sclavilor spor de noapte? La baie va da voie?

   • Podul.ro tocmai a publicat niste conturi false de feisbuc in care liderul AUR-ist, Claudiu Richard Tarziu, familistul traditional cu a doua nevasta, era laudat de niste pipite inventate. Dupa dezvaluiri, trolii AUR au schimbat numele pipitelor si le-au pus sigla AUR.

    • Te fute grija de nevestele altora, jegule.

 13. Daca Nastase Adrian avea aceleasi functii in China pe care le-a avut in Romania si facea exact aceleasi lucruri, stie foarte bine care ar fi fost decizia judecatorului.
  Acolo nu se tolereaza coruptia si tradarea statului si poporului care te-a zamislit.

  • Ai dreptate. Pentru tradare, Nastase isi lua un plumb fix acolo unde el a ratat in glorioasa China. In Romania, haimanale infractoare ca el, bat campii cu sperietorile legionare. Iar de-al de Simion si Tarziu fac jocul acestor scursuri ale societatii contemporane, dandu-se legionari. Vax populi.

   • sobolane diversionist

   • Nu a vazut nimeni vreo dovada de legionari si legionarism la AUR.

    Mai „legionari” sunt cei care au semnat tratate militare cu Ucraina, tara aflata in razboi, de exemplu Ciuca, Iohannis si Aurescu.
    Ei sunt cei care permit unui stat strain sa execute exercitii militare, manevre, reparatii, flux logistic, informativ, de arme, de oameni, de droguri, de tigari etc de pe teritoriul Romaniei asupra altor teritorii, ceea ce transforma Romania intr-un stat beligerant pentru un razboi strain, contrar Tratatului de la Washington si a Constitutiei.

    Pana la urma, dupa acordul intre AUR si Ambasadorul Israelului, dupa ce Simion s-a oferit sa aduca 1,000,000 de evrei in Romania, nu se mai poate uzita de acuzatia falsa de „legionarism”.

    Si ca sa facem pe plac Paduchelui Muratu si lui Bombonel, ipotetic, daca ar fi „legionari”, nu se mai poate discuta despre o componenta antisemita. Din punct de vedere politic si juridic, nimeni nu mai poate avea o problema in lipsa doctrinei ilegale antisemite.
    Tocmai romanii non-evrei acuza AUR de legionarism, ce penibil si fals, ce slugarnicie pestilentiala, tipica parazitilor securisti dobitoci.

    Mai poate fi vorba despre legionarism daca nu sunt antisemiti? Sau poate fi vorba despre un „legionarism” fara antisemitism?

    • Ai imbatranit degeaba. Legionarii au fost in primul rand anticomunisti. Antisemitismul legionarilor a venit la pachet cu antibolesevismul iudaic. Mai studiaza.

 14. Poate după 34 de ani de bătaie de joc continuă din partea PSD și PNL am dreptul să mă simt „frustrat”, sa fiu „extremist” și radical. Sau nici dreptul asta nu-l am? Trebuie sa continui sa fiu un sclav cuminte, care sta în genunchi și se gândește zilnic la binele partidului unic PSD-PNL?

 15. Pentru AURolacii din galeria lui Simi Petardă și Mustață-Cazier manelele sunt folclor geto-dac și violul o demonstrație de bărbăție național-patriotică.

  • sarpe balos

 16. Visăm la o Românie ca soarele cel sfânt de pe cer, sub conducerea eroică a camarazilor Simi Petardă, Sebi Ghiță și Gigi Becali!

  • si emiti numai basini

  • Eu l-as vota pe Becali.
   Omul ala a facut puscarie pentru ca avea viitor politic.

   • oaie-zoaie

    • Merita „lins in cur”, bai descreierat subuman ce esti.

     • oaie

     • Un procuror istet poate proba asta. Inclusiv in Athos, Becali a facut afaceri oneroase.

     • Ma-ta a facut o afacere cu diavolul cand te-a fatat pe tine.

  • Şobolane Cornut

 17. Votați Simi, mânca-v-aș, s-avem și noi o viață mai bună, că-i mai tare ca Spoitoru, să moară familia mea!

  • ca o tut tot doar cainii

 18. Da,bine le mai zice.

  • Sa mori tu, Sula Mica?

   • Da bine le mai suge.

 19. Adi draga, ce ingrijorat esti tu, de pacea lumii..
  Cand ai facut atatea nefacute, atunci cand erai tu pe cai mari, ar fi bine sa nu mai te risti cu „datu n bobi..” despre ceva care inca nu s a petrecut.
  Ramai la adversarii tai trditionali, aia care ti erau gealati in vremurile tale bune si aceiasi care te au bagat la bulau.. Despre acele fapte si acei gealati suntem, eventual interesati, sa ne impartasesti detalii si sa scoti penumbrele in lumina soarelui..

 20. Un politician care le spune pe adevarate.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998