CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase: “Basescu a numit-o pe Anastase sefa la Camera ca sa decredibilizeze Parlamentul!”

0 comentarii / 1372 vizualizări / 22 octombrie 2010

Decredibilizarea Parlamentului este una dintre operele presedintelui Traian Basescu care a girat numirea Robertei Anasatase, “o persoana docila si lipsita de experienta”, la sefia Camerei Deputatilor, scrie ex-premierul Adrian Nastase, pe blog-ul propriu. Pesedistul sustine, totodata, ca dreptul electoral german poate reprezenta un bun exemplu de urmat pentru Romania.

Modelul electoral german, o solutie pentru Romania
“În Germania există un consens politic larg asupra sistemului de vot, în plus acesta bucurându-se de un mare grad de acceptare în rândul populaţiei şi servind la nivel internaţional deja ca model pentru multe ţări. Acum câţiva ani chiar îndepărtata Noua Zeelandă şi-a reformat sistemul electoral după modelul german. Suntem convinşi, acest sistem ar fi un câştig şi pentru democraţia din România. Zilele acestea, am dezbatut impreuna cu dr Heiko Holste (un expert in sisteme electorale al Fundatiei Friedrich Ebert n.n.) si cu mai multi colegi de partid, tema modelului electoral pentru viitoarele alegeri parlamentare, pornind de la ideea ca actualul sistem reprezinta un esec. Un esec al campaniei pentru uninominale a lui Traian Basescu. Sau poate ca asta a fost obiectivul sau. Un parlament mai mic, mai slab, cu mai putina autoritate, in fapt o anexa a guvernului condus de la Cotroceni”, afirma Adrian Nastase.

“Basescu a impus-o pe Anastase”
“Decredibilizarea parlamentului, inclusiv prin votul de turma din ultimile zile este si rezultatul impunerii de catre Basescu, la conducerea parlamentului, a unor persoane docile dar lipsite de experienta. Parlamentul este o institutie de negociere continua, bazata pe linii de dialog deschise in permanenta. Acest dialog nu mai exista. Cu consecintele blocajelor pe care le obsevam”, concluzioneaza fostul premier. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998