CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase: ”Basescu e un politician muribund care se teme de popor”

0 comentarii / 1628 vizualizări / 17 iunie 2011

Traian Băsescu a ajuns la stadiu de politician muribund care se teme de popor și tocmai de aceea face tot ce se poate pentru a rămâne la putere prin orice mijloace, afirmă ex-premierul Adrian Năstase, pe blog. El mărturisește că, după ce a ”aranjat” să nu poată fi demis decât cu jumătate plus unu din numărul total de votanți, nu s-ar mira ca Băsescu să amâne alegerile locale pentru anul 2013.

”Traian cel mare știe că se apropie sfârșitul”
”Presedintele Romaniei ar putea fi demis doar in cazul in care in favoarea demiterii sale voteaza jumatate plus unu din numarul total de alegatori inscrisi pe listele electorale. Chiar daca Traian Basescu a fost ales cu jumatate plus unu din voturile celor care s-au prezentat la scrutin, nu cu jumatate plus unu din numarul total de votanti. Simetrie, nu? Decizia apartine Comisiei juridice a Camerei Deputatilor care a modificat in acest sens Legea referendumului, la initiativa deputatilor PDL Daniel Buda, Gabriel Andronache si Mircea Toader. Vot 8 la 6. Noi discutam despre regionalizarea basista, modificarea Constitutiei, am uitat de criza, iar Basescu, pe sest, isi pune plasa de siguranta. Traian „cel mare” stie ca se apropie sfarsitul de mandat.

Ceea ce s-a intamplat la Camera Deputatilor nu este decat sindromul singurului sentiment real pe care il simte Basescu in aceasta perioada…frica. Si nu orice fel de frica, ci frica de popor. Cand un politician ajunge sa aiba acest tip de frica, nu mai este altceva decat un muribund. Mai devreme sau mai tarziu, frica il va inghiti. Va mai aduceti aminte 2009? „De ce le este frica nu scapa!”. Cum tinea candidatul Basescu spada in mana si lupta cu mogulii care doreau sa fure sarea si posta. Cat de ironic suna astazi acest slogan. Marele barbat care era confundat de adulatori cu Traian Imparatul roman a ajuns astazi sa se ascunda sub pulpana lui Daniel Buda si Mircea Toader.

Vor fi amânate alegerile pentru anul 2013?
Aceasta actiune este inclusa in planul foarte larg al PDL si al lui Basescu de a reduce din posibilitatile de a pierde puterea in 2012, indiferent cate nenorociri si abuzuri fac. Daca se mai intreba cineva ce vrea Basescu cu regionalizarea, astazi are un raspuns. Nu de grija reformei mor Basescu, Boc si gasca lor de hoti incompetenti, ci de frica de a pierde puterea. PS: Probabil, incepand din zilele, daca nu orele urmatoare, Basescu & co vor incepe sa ne explice cum este necesar ca Romania sa amane alegerile de anul viitor, pentru ca sa facem locale pe noile regiuni in 2013, si, normal, sa le cuplam cu parlamentarele, pentru a nu cheltui bani de doua ori”, scrie Năstase. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998