CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase crede ca Bulgaria a ajuns sa vada Romania ca pe un balast

0 comentarii / 1370 vizualizări / 21 septembrie 2010

Bulgaria incerca sa se disocieze de Romania in tentative sa de a intra in spatiul Schengen tocmai pentru ca, “la pachet”, ar fi “trasa in jos, de niste vecini haotici”, in conditiile in care diplomatia romaneasca este deficitar gestionata de un incompetent Guvern Boc, atrage atentie fostul premier, pesedistul Adrian Nastase, pe blog-ul propriu.

Esecul diplomatiei romanesti
“Nu stiu cati au remarcat dorinta Bulgariei de a se disocia de Romania in tentativa sa de a intra in spatiul Schengen. E o veste care nu pare sa preocupe prea mult autoritatile de la Bucuresti (…) Ideea este ca, din punct de vedere politic si diplomatic, vestea este proasta. Arata un esec al unei diplomatii conduse prost, fara viziune si fara rezultate. Nu e prima data. Celor care nu isi aduc aminte de istoria recenta, imi permit sa le reamintesc perioada 1998- 2000. Inainte ca PSD sa preia guvernarea, Romania a mai trecut printr-o etapa similara. Si atunci, ca si acum, si la sud si la nord de Dunare erau guverne de dreapta. Guvernul bulgar chiar era unul stralucitor, in frunte cu un premier vedeta. La acea vreme, Bulgaria se hotarase sa se lupte singura pentru obtinerea eliminarii vizelor in UE. Si le-a iesit. Au obtinut asta mai repede decat Romania. Mai repede cu un an.

Romania, “o ruda ciudata” a tarilor din UE
Unde suntem azi? In exact aceeasi situatie din 2000. Bulgaria nu mai vrea sa fie trasa in jos de un vecin haotic si fara viziune. Suntem in riscul de a pierde din nou timp (atunci am pierdut un an, acum poate mai mult), bani (aderarea la Schengen inseamna un efort considerabil de securizare a frontierei) si respect (tarile europene ne privesc tot mai mult ca pe o ruda ciudata care nu doar ca produce probleme, dar pare ca nici nu vrea sa stea la aceeasi masa cu familia sa)”, scrie Adrian Nastase. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998