CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9686 RON DOWN | 1 USD = 4.5785 RON DOWN | 1 GBP = 5.8072 RON DOWN

Nastase, despre cazul Bolintin: ”Dupa 2004, statul se ocupa doar cu anticoruptia”

6 comentarii / 3948 vizualizări / 14 ianuarie 2022

Fostul premier Adrian Năstase postează o analiză extrem de interesantă asupra cauzelor care au condus la evenimentele dramatice de la Bolintin, unde sute de localnici au ieșit în stradă contra autorităților după o crimă comisă de un grup de romi. Năstase punctează că motivul pentru care s-a ajuns ca autoritățile să fie depășite de asemenea situații e că, după 2004, ele se preocupă doar de anticorupție, ignorînd criminalitatea organizată și alte asemenea fenomene.

”Ceea ce se intampla, in aceste zile, la Bolintin este rezultatul indiferentei politice fata de un fenomen previzibil – criminalitatea organizata. In 2004, atrageam atentia ca, alaturi de lupta impotriva coruptiei, trebuie sa se desfasoare si lupta impotriva criminalitatii, a terorismului, a traficului de persoane si a traficului cu droguri. Spuneam atunci ca eliminarea vizelor si calatoriile in strainatate vor genera trecerea de la o infractionalitate individuala la o infractionalitate colectiva, cu tehnici tot mai sofisticate” scrie Năstase pe blogul său.

”Dupa 2004, sub influenta unora dintre servicii, a fost insa destructurata Directia de informatii a Ministerului de interne, iar activitatile institutiilor de forta ale statului, in timpul mandatelor lui Basescu si Iohannis, au fost indreptate doar spre asa zisa lupta impotriva coruptiei. In acest timp, au proliferat clanurile infractionale, inclusiv prin conexiuni in alte tari, iar pandemia a facut ca membrii lor sa se „reuneasca” acasa, in Romania.

Autoritatea statului a slabit iar acest lucru s-a vazut si la Bolintin – lipsa de reactie si chiar complicitati ale celor din politie (la nivel de judet si de localitate), lipsa de forta a prefectilor, vulnerabilitatile primarilor, acceptarea circulatiei autovehiculelor fara permise pentru conducatori auto, construirea de locuinte fara autorizatii, lipsa unor reglementari mai ferme in aceste domenii etc(…)

Eu cred ca cei vinovati de de crima din Bolintin trebuie pedepsiti exemplar. Cred ca trebuie pedepsiti si cei din autoritatile locale vinovati de indiferenta si lipsa de reactie. Dar cred, ca va fi nevoie de masuri politice, economice, sociale, educationale, pe termen lung, pentru a asigura integrarea comunitatilor de romi in societatea noastra. Nu se poate trai doar din manele” conchide Năstase. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. mai nou Militia este foarte ocupata sa imparta amenzi in numele megaescrocheriei C19,

  Sa te fereasca Sfintii sa ai botnita pusa NEREGULAMENTAR sau SA NU AI BOTNITA DEFEL

  Cind nu sint ocupati cu scarpinatu in cur in masina, militienii omoara copii pe trecerea de pietoni.

 2. Deci primarul care nu le-a dat autorizație de construcție criminalilor trebuie pedepsit? Sau numai suedezii care au făcut crima? Sa ne înțelegem, primarul din partea psd-ului trebuie sa meargă la brutărie.

 3. Vorbe, vorbe. Colonia este in cadere libera. Nu mai exista solutii pentru ea; sau daca exista, nu are cine sa le puna in practica.

 4. Domnule Adrian Nastase,
  Este post-factum analiza, cauzele care au condus la insiruirea acestor fapte extrem de agresive in perturbarea climatului public sunt mult mai profunde, iar cei care sunt direct responsabili culeg acum roadele si sunt bine merci in posturi caldutze sau beneficiaza de o formidabila sustinere media din reteaua de ong-uri, acoperirea folosita cu mult succes si inainte de 1989 dupa modelul controlului execitat de sovietici prin Internationala Comunista.
  Sa exemplificam cu sotul celebrei LIA OLGUTZA VASILESCU – plasat direct ca europarlamentar la UE, in conditziile in care prima era portavocea alaturi de FIREA GABRIELA PANDELE la campania impotriva angajatilor din sistemul militar, pentru ca acestia aveam conform celor doua amazoane, pensii nesimtite si se mai si pensioneaza anticipat, iar restul romanilor de asta nu au autostrazi si alte bazaconii.
  Ca si cei din Guvernul Execentzei sale KWJ, nu au suflat o vorba de realitatea practica, au omis sa informeze opinia publica cu privire la faptul ca magistratii aveau in medi intre 800 la suta si chiar 1200 la suta pensii mai mari decat un amarat de militar , si totusi le-au marit veniturile in timp ce militarilor le-au servit promisiuni desarte sau macar acel amarat indice anual al inflatiei oficiale.
  Concesintza a fost ca majoritatea profesionistilor au plecat, expendebales si au venit alztii loiali fata de familiile conducatoare din clasa politica – exact tiparul de educatie solida de dupa 1990, asa ca astazi avem cea de s-a palnificat in afara acestei amarate de tari.

 5. Ce să-și bată capul un cretin de polițist, care papă ditai salariul de idiot sadea, cu problemele comunității unde este arondat? Are lucruri mai importante de făcut: halit șaorme, dat traficul peste cap mergând ca boul cu sirena în funcțiune de pomană… ba mai se și răstește la portavoce la nefericitul care are ghinionul să stea în calea Atotputerniciei Sale… Mai nou, ne omoară copiii pe trecere!

 6. & Domnul Adrian Năstase zice că se simte tinerel și că au reapărut probleme pe care le-a mai rezolvat, ? O fi învățat câte ceva și de pe la Ion Iliescu, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998