CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Nastase, despre ”profesorii de morala” din politica

4 comentarii / 2385 vizualizări / 16 decembrie 2021

”De treizeci de ani, privesc, „cu admiratie”, aparitia si disparitia, meteorică, a profesorilor de morală in politica românească. Personaje care dau, cu emfază, lectii de moralitate si despre care afli, ulterior, amănunte jenante. Unii dintre ei ajung, impinsi de la spate in zona politică, altii au avut/au ambitii politice nesustinute de experientă sau competentă” scrie Adrian Năstase pe blogul propriu.

”Rezultatul este cel pe care il vedem/trăim astăzi. O tară poate fi distrusă – spunea Titulescu – nu doar prin trădare ci si prin incompetentă.
Incompetenta este insă dublată, din păcate, de o atitudine publică de intolerantă, incapabilă să accepte că nimeni nu este perfect, dar că membrii unei comunităti trebuie incurajati să facă eforturi in interesul Cetătii. După puterile fiecăruia.
Exemplul lui Florin Roman este definitoriu. Vi-l amintiti urlând pe culoarele Parlamentului, in greva foamei pentru câteva ore, cărându-si rucsacul pe la diferite sedinte din parlament, tinându-se de microfon cand era cărat cu scaunul de la conducerea unei reuniuni parlamentare? Era simbolul „valorilor si principiilor”.
Si iată descoperim că profesorul de morală „era gol”. Se spune că nu prea absolvise o facultate si că-si cam plagiase lucrarea de masterat. Ajunsese ministrul cercetării si digitalizării. Acum si-a dat demisia.

Imi pun insă o intrebare – cei care votează asemenea personaje (sunt si altele care in aceste zile ocupă ecranele televizoarelor) nu au oare nicio vină? Formula „alegătorii au intotdeauna dreptate” mi-a ridicat, adesea, un semn de intrebare” conchide fostul premier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Pai mai voteaza alegatorii? Eu credeam ca dost sts-ul cu tableta magica.

  2. Scuze- doar , nu dost.

  3. Bai adriane, ai fost prea mic pentru a fi destept si intelept. Imbecilii sunt cei care osi fac rau lor si celorlalti. Tu ai fost CAMPION. Arata mi un personaj in istorie care a distrus o tara cu o constitutie ratata si o legislatie idioata si imbecila. Nu cred ca prea gasesti sa ma expim dizzy destepului imbecil.

    Succesuri ca la asta esti bun!!!

  4. Apai noa cumsa stim pacatele noaste pe cine votam cind studiile devin secret de stat , ,invatamintul cu frecventa redusa ( intr-un an si jumatate si fara sa dai pe acolo -recte universitatea Ovidius Constanta iti iei diploma ca si ala care toceste 5 ani bancile politehnicii ) ,pe la fabricile de diplome – Spiru ,Haret , Dimitrie Cantemir , universitatea de West ,etc ,sau ca ministrul vladut care la un an de curs pe aiurea i-a fost echivalat cu absolvirea unei facultati . Asa ca avem ce votam -sfertodoctii -analfabeti functionali care conduc destinele unei tari . Oamenii de valoare nu se-nscriu in partidesi nici nu vor sa iasa la lumina pentru a nu le fi lezata imaginea si bruma de respect a celor care-i cunosc.Iar politica romaneasca in timpul si dupa saltimbacul Petrov a ajuns execrabila . Gasti ,bisericute ,grupuri de interese ,clanuri familiale ,etc. Iar unii au ajuns sa creada ca scaunele respective li se cuvin si mai ales trebuie transmise ca mostenire de familie .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998