CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Nastase, despre teatrul absurdului din Ucraina

4 comentarii / 2965 vizualizări / 16 februarie 2022

”Se implinesc, anul acesta, 70 de ani de la publicarea celebrei piese de teatru a lui Samuel Beckett. Vladimir si Estragon asteapta, inutil, un personaj numit Godot, care nu soseste” scrie fostul premier Adrian Nastase, pe blogul propriu.

”Piesa lui Beckett este o expresie a teatrului absurdului.
Ceea ce se intamplă in conflictul din/despre Ucraina pare că are, cumva, aceeasi geneză. Invadarea Ucrainei este anuntată sistematic, indicându-se, eventual si ziua (16 februarie) sau ora (15, probabil ora locală). Godot este incăpătânat si nu vine (să sperăm). Dar isi face datoria. Pune presiune pe proiectul Minsk 2, de federalizare a Ucrainei, inarmează (defensiv) Ucraina (va ramâne acolo armamentul transferat de britanici etc si după criză ?), creste importul in Europa de gaz lichefiat din SUA, Ucraina va primi un imprumut substantial contra angajamentului că nu va mai dori in NATO, etc.
Godot a jucat si joacă in continuare un rol important in viata noastră, mai ales in cadrul razboaielor absurde (hibride, psihologice, etc)” mai scrie Năstase. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. „ora 12 a sosit
    omu negru n-a venit!”
    (cine il asteapta?)

  2. Dle Nastase ,cu vasta dvs cultura ne-am lamurit.Si totusi ,cum ramane cu Petrom,Tractorul Brasov ,Sidex Galati pe care la o fulgerare cu mana le-ati ras cum facea Ceausescu cu mahalalele oraselor.Lasati-ne in pace si numarati-va in continuare ouale.

  3. Bravo!

  4. Mi-ar plăcea o detaliere a ” acțiunilor” lui Godot. Publicul are acces restrâns la date despre împrumuturi, federalizări, etc.. Mulțumesc

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998