CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Năstase, despre Țiriac: ”Ar putea să ne ajute cu intrarea în Schengen”

3 comentarii / 2164 vizualizări / 18 ianuarie 2023

”In ultimele zile, am urmărit desfăsurarea unei campanii de demonizare a lui Tiriac. Stiu ca există oameni nemultumiti de el, stiu că unii il consideră avar, stiu că relatia lui cu presa nu a fost, in general, foarte bună (si nici sponsorizările prea generoase). Totusi, când il judecăm, ar trebui să ne aducem aminte (mai ales) si de lucrurile bune pe care le-a realizat”, scrie fostul premier Adrian Năstase pe blogul propriu.

”Mărturia mea ca premier in perioada 2000-2004 o aduc, in principal sub două aspecte. In anul 2000, Bulgaria obtinuse pentru cetătenii ei eliminarea vizelor pentru Spatiul Schengen. Pentru România, pentru anumite motive – pe care nu le mai amintesc – Germania se impotrivea. Un rol important in negocierile cu Germania pentru depăsirea obstacolelor respective, l-a avut, la rugămintea mea si a ministrului Ioan Rus, Ion Tiriac. Inclusiv in relatia cu ministrul german de interne Otto Schilly. Dar si mai târziu, pentru finalizarea negocierilor cu UE la capitolul JAI. Nu intru in amănunte(…)

Mi se pare stupid să nu folosim in interesul tării contactele lui din străinătate, posibilitatea de a lansa si realiza proiecte, inclusiv cu bani din afara României. Câti astfel de oameni de afaceri de anvergură mai sunt disponibili pentru un lobby de tară? Sigur, nimeni nu este perfect. Am inteles ca inainte de ’89 nu a fost bun in contraspionaj si ca a fost dat afară, după trei ani, din Securitate. Am inteles că este arogant (cunosc si altii). Am inteles că nu vrea să plătescă o chirie majorată la casa din Herăstrău. Ar putea insă să participe la efortul de lobby in Austria si Germania pentru obtinerea intrării in Schengen” mai scrie Năstase. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Are dreptate. Ion Țiriac a fost si este inca un simbol pentru tara noastra. România s-a mândrit cu aceste glorii. Exista in prezent o campanie de defăimare la adresa sa. Puțin imi pasă daca a facut sau nu ceva cu Securitatea. Ceea ce se intampla azi cu SRI, intruziunea acestuia in orice domeniu si in vietile noastre, asta ar trebui sa ne ingrijoreze si sa ne faca sa reactionam. Nu sa ne distrugem valorile.

  2. ADRIAN NASTASE II IA APARAREA LUI TIRIAC??! BAIETI, INTRE VOI OR FI CEVA FILE PENTRU SANTAJ? SA NE AMINTIM CA AMBII AU DRAGOSTEA PENTRU ” RUMANI”. NU EXISTA NICI O CRESA, NICI O SCOALA, NICI UN CLUB PENTRU EDUCATIE SAU CEVA DE INSEMNATATE SOCIALA AL CARUI FONDATOR SA FIE ADRIAN NASTASE SAU ION TIRIAC. EI SI-AU CREAT FUNDATII, SONTICARII, CLUBURI DE PARVENITI SI FANDOSELI. PETROMUL A FOST PRADUIT DE ADRIAN NASTASE. ION TIRIAC ESTE MUFAT LA BANII STATULUI ROMAN DE II CRAPA VENELE DE CAT SUGE. CE RUSINE SI CU NASTASE! EL NE-A BAGAT DEJA IN U.E. SI CRED CA SOCRUL LUI, ANGELO MICULESCU I-AR DA OTRAVA SA STIE CA AGRICULTURA U.E. ARE GANDACI PENTRU ALIMENTATIE. BAI, RUMANILOR, CACI AMBII SUNT CU ORIGINI ŔRUMANE…DUPA VOI NU VA RAMANE PE LUME NIMIC! PRADUITORI, JEFUITORI SI NESIMTITI. ION TIRIAC NU A PUTUT SA II IA APARAREA LUI NASTASE INAINTE SA IL BAGE LA INCHISOARE, CA ERA OCUPAT CU PROCURORUL MUSCALU SA ISI SCAPE FIUL DIN DOSARUL COCAINA PENTRU VIP-URI..ADICA 9 KG DE COCAINA NU AU FOST CONVINGATOARE PENTRU ARESTARE. JUDECATOAREA ERA SOFICA DUMITRASCU, VERISOARA CINSTITA A LUI BECALI! MUCLES, RRUMANILOR, CA ATI ADUS ROMANIA IN SAPA DE LEMN! NUMAI CIODELES E DE VOI!

  3. Dar noi, sclavii nu folosim valorile pe care (inca) le mai avem. Noi folosim, sau ne facem ca folosim slugile care ling stapanii si care se fac, ca fac, dar de fapt nu fac nimic pentru colonie, ci doar ling pentru ei si pentru stapanii lor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998