CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase face pulbere PSD-ul lui Dragnea: ”Lasitate si blazare generala”

3 comentarii / 5492 vizualizări / 2 martie 2016

Fostul premier Adrian Năstase dă lecții politice partidului său de suflet, prin intermediul unui material publicat azi pe blogul propriu, care cuprinde lista obiectivelor pe care ar trebui să și le asume stînga din România. Or, avînd în vedere complexitatea listei respective, mesajul indirect e că PSD nu prea face nimic.

La 25 de ani de la revoluție Năstase face un bilanț al realizărilor și neîmplinirilor României, dublat de lista măsurilor care ar trebui luate urgent, în special de către stînga autohtonă.
Între altele, fostul premier afirmă că etapa privatizarilor trebuie incheiată, că trebuie mărit procentul autohton in zona bancară, că trebuie eliminati, juridic, intermediarii valorificării cerealelor din România – cele 5-6 grupuri de firme străine care iau intregul beneficiu al muncii de un an al fermierilor români și revăzut cu atentie rolul ANAF.

Năstase mai sugerează eliminarea birocrației, simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, pornirea de proiecte majore industriale si de infrastructură, in paralel cu incercarea de a readuce acasă forta de muncă activă plecată in străinătate și mai multă preocupare pentru cultură, pentru artă.

Și, nu în ultimul rînd, mai multă demnitate in politica externă, cere fostul premier, el afirmînd că e inacceptabilă intervenția ambasadorilor străini în chestiuni interne și acuzînd reprezentantii stângii că par hipnotizati de astfel de declaratii.

”Pe de altă parte, criteriile de integritate sunt importante dar am senzatia că se doreste o clasă „politică” cu no name, docili, usor de manevrat, intr-o atmosferă de lasitate si de blazare generală. De aceea – CRED – trebuie aduse in partidele stângii noi personalităti care să se poată valida public (si să fie acceptate de organizatii) in timpul rămas până la alegeri. Este nevoie categoric de câstigarea sentimentului de incredere si de redobândirea sperantei in societate. Viitorul nu poate fi insă opera celor slabi” conchide Năstase. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. […] Fostul premier Adrian Năstase dă lecții politice partidului său de suflet, prin intermediul unui material publicat azi pe blogul propriu, care cuprinde lista obiectivelor pe care ar trebui să și le asume stînga din România. Or, avînd în vedere complexitatea listei respective, mesajul indirect e că PSD nu prea face nimic, scrie inpolitics.ro. […]

  2. Regele Mihai n-a fost bun. Nastase n-a fost nici el bun. Ponta, deasemenea, n-a fost bun.
    A fost buna javra ordinara. Aleasa si realeasa. Stiu, cifrele au fost umflate. Dar au fost destui si cei care l-au votat. Pe langa el, Ali Baba a fost doar un mic copil, cu o gasca numarand doar 40 de borfasi. Pedelacii insa au fost mult mai multi! Iar mizeria ramasa dupa ei, cu greu va putea fi rânită. S-a impregnat in adâncime.

  3. Adrian Nastase era unul dintre putinii oameni politici de care noi, ca romani, puteam sa fim mandri! Pacat ca mocirla vietii politice romanesti l-a acoperit ! Si mai mult : l-a scos din viata politica.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998