CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Năstase: Hellvig nu vrea la prezidențiale, va încerca o revenire în politică prin PNL

8 comentarii / 3524 vizualizări / 14 octombrie 2022

Fostul premier Adrian Năstase afirmă că nu crede în varianta Nicolae Ciucă pentru Cotroceni din partea PNL (”nu are profil de președinte”), dar nici într-o candidatură similară a directorului SRI, Eduard Hellvig, vehiculată în ultima perioadă.

”Nu cred”, a spus Năstase în emisiunea lui Marius Tucă, întrebat despre posibila candidatura la președinție a șefului SRI. ”Cred că se gîndește la PNL, i se termină mandatul și probabil că se gîndește să nu iasă la pensie, bănuiesc că va încerca o anumită formulă în PNL” a spus Năstase.

Vorbind despre partidul lui George Simion, Năstase a profețit o creștere în sondaje a acestuia în perioada următoare, dar a lansat și o ipoteză interesantă, anume că în AUR se va dezvolta un nucleu politic cu o viziune oarecum diferită decît cea actuală, mai exact una înclinată spre suveranism și nu spre populism:
”AUR gestionează, uneori mai bine, alteori mai prost, un segment de 10-15% din populație, care va deveni și mai important în perioada care urmează. În interiorul celor de la AUR cred că va exista un astfel de nucleu care va dezvolta și o anumită doctrină suveranistă, pentru că ei au și o componentă populistă, care sigur nu se leagă de această abordare clasică, suveranistă”.

Întrebat dacă, personal, mai e interesat de politică, Năstase a răspuns fără echivoc: ”Nu vreau, pentru că am făcut politică și am plătit cu vîrf și îndesat”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. La fel ca Vladimir Putin, Eduard Hellvig, un fost director de serviciu secret national, trebuie sa isi asume functia de Presedinte pentru stabilizarea si salvarea statului roman.
  Romania se afla in criza in care se afla si Rusia anilor 2000. O tara distrusa si jefuita de straini, cu razboaie si crize interne, mancata din interior de coruptie si viermi tradatori (Citu, Vlad Voiculescu, Virgil Popescu, Arafat, Ghinea, Nasui, Muraru, etc)

  Opinia domnului Nastase nu este exagerata, cred ca ar fi un lucru bun.
  Romania are nevoie de modelul Poloniei, Ungariei, Rusiei, Turciei urgent.
  Republica a ajuns o colonie la groapa de gunoi a istorie si trebuie scoasa de acolo.

  • Ce-ai fumat coane? Marfă bună…

 2. Eduard Hellwig are cele mai mari sanse sa devina viitorul presedinte al Romaniei… Iohannis care este si va fi inca la butoane il va alege pe Hellwig pentru propria SECURITATE !

  • Johannis = Petrov 2

 3. & Ar putea candida Corina Caragea că are un nume cu tradișie în istoria românilor, ?

 4. „Nu are profil de presedinte”. Singurul profil al unui presedinte (guvernator de fapt) al coloniei, este acela de sluga. Nimic altceva. Cu cat este mai obedient si linge mai bine clante si talpi , cu atat are sanse mai mari sa fie pus guvernator.

 5. hellwing este un alt Yes mam (ca si cvasitotalitatea ”marilor politicieni” de azi ),care a continuat actiunea de deprofesionalizare a sri,inceputa de un alt ”ilustu”sef prin 2010 si ”accelerata” prin 2014-2015,finalizata in prezent prin” transformarea” institutiei, intr o forma fara fond,,care ”asista”impasibil si impotent la deteriorarea economico- sociala a Romaniei si care sigur are propriile vise de marire…….

 6. a primit doar ordin sa rumege niste patriotism in vederea viitoarei intrari a Romaniei in razboi. Fara patriosmul-gargara nu va vrea nimeni sa se inroleze

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998