CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Nastase is back: a depus cerere de reabilitare judecatoreasca

3 comentarii / 2194 vizualizări / 8 octombrie 2021

”In conditiile in care s-au implinit toate conditiile prevăzute de lege, am depus astăzi, la instantă, solicitarea de reabilitare judecătorească” a anunțat azi, pe blogul propriu, fostul premier Adrian Năstase, condamnat în 2014 la 4 ani de închisoare.

Reabilitarea este o instituție de drept penal care are rolul de a înlătura, în anumite condiții expres menționate în codul penal, consecințele condamnării unei persoane care a săvârșit o infracțiune. Prin reabilitare, persoana redobândește drepturile cetățenești care i-au fost interzise prin hotărârea de condamnare, aceasta face să înceteze interdicțiile, decăderile și incapacitățile care rezultă din actul condamnării, ajutând la reintegrarea socială a persoanei. Pe scurt, sunt șterse consecințele unei condamnări, efectele ei privative sau restrictive asupra drepturilor persoanei ce anterior a fost condamnată.
Totodată, dacă persoana a fost înscrisă în cazierul judiciar, ea este scoasă din evidență, respectiva condammnare nemaiputând atrage starea de recidivă. În schimb, reabilitarea nu îndreptățește persoana să fie reintegrată în funcția din care a fost scoasă în urma condamnării, iar măsurile de siguranță nu vor fi nici ele înlăturate, cu excepția interdicției de a se afla în anumite localități.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Maine Toata Romania in Strada pentru Alungarea si Pedepsirea criminalilor Muiannis, Arahat, Citzoidu si restul de tradatori care ne-au facut viata imposibila.

    #revolt

  2. Sper că va fi uşor şi repede Reabilitat ( într_un „Stat” deja eşuat ,ardeleneşte vorbind …) .

  3. Dacă n-o candida escrocul ăsta la președinție…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998