CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase, la un pas de eliberare

0 comentarii / 1583 vizualizări / 9 ianuarie 2013

Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen, după ce Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul la care poate fi eliberat. Judecătoria Sectorului 4 a înregistrat, miercuri, cererea de eliberare înainte de termen şi a stabilit ca dosarul să fie judecat în 12 februarie, însă avocaţii fostului premier consideră că termenul este prea lung şi cer schimbarea acestuia.

Cererea de preschimbare a termenului de judecare a dosarului privind eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase a fost înregistrată azi pe rolul instanţei Judecătoriei Sectorului 4, care va decide dacă admite solicitarea.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat, conform Mediafax, că, azi, Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a constatat că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier şi a dat aviz favorabil.

El a precizat că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activităţile desfăşurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi.

Cazacu a mai spus că au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei şi zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanţei. Avocatul a precizat că avizul favorabil pentru eliberarea lui Adrian Năstase din penitenciar va fi analizat de judecător, o decizie a instanţei putând fi dată spre sfârşitul lunii ianuarie. Avocatul a precizat că dacă hotărârea instanţei nu va fi favorabilă, aceasta poate fi atacată cu recurs, ceea ce ar prelungi procedurile cu încă trei zile. Adrian Năstase este încarcerat din iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998