CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Nastase le face strategia de pe margine: Pesedistii sa protesteze pe linga Departamentul de Stat

3 comentarii / 3417 vizualizări / 24 martie 2021

Fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, le solicită parlamentarilor PSD să transmită o scrisoare de protest secretarului de stat american, Antony Blinken, în legătură cu abaterile grave de la comportamentul diplomatic ale lui David Muniz, însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la București, care ține locul ambasadorului.

Năstase amintește, pe blogul propriu, de interviul acordat lui Dan Tăpălagă de însărcinatul cu afaceri american, David Muniz, și de declarațiile acestuia:
„suntem perfect de acord că desființarea SIIJ este exact pasul care trebuie făcut pentru ca statul de drept să progreseze…”, „suntem perfect de acord – acest amendament propus transmite un semnal greșit…pare că acest amendament le dă judecătorilor un fel de imunitate față de trimiterea în judecată”, „…îi încurajăm să adopte legislația fără amendamente, pentru a trimite semnalul corect.„

”Sigur, nu știm dacă aceste „încurajări” vin indirect de la Monica Macovei, proaspăt repatriată la București, de la Victoria Nuland, reîntoarsă la Departamentul de Stat sau, cu titlu personal, de la David Muniz, ținând de experiența sa la Tirana, Kirkuk, Podgorita, Pristina, Kuala Lumpur. Oricum, acest amestec în activitatea legislativului de la București este intolerabil. El încalcă regulile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice, dar și regulile de respect între parteneri.
Nu mă pronunț în legătură cu soluția ce trebuie adoptată, dar mi-e clar că sunt unii ce consideră că ar trebui să ne întoarcem la protocoalele secrete și la controlul procurorilor DNA asupra judecătorilor. Nu cred că liderii PSD sunt și ei de această părere.

În plus, în măsura în care Muniz are mesaje de la Departamentul de Stat pentru guvernul român, el ar trebui să ceară o audientă la MAE pentru a le comunica. Nu este jobul lui să facă lobby în România pentru o soluție sau alta. Oricum, am văzut din comunicatul întâlnirii Aurescu/Blinken că altele sunt temele colaborării româno-americane.

Soluție: nevoia unei atitudini de demnitate natională (care nu e de așteptat nici de la președinte și nici de la guvern) pentru a elimina sentimentul de umilire pe care îl resimt românii, inclusiv atunci când se uită la ce și cum se intîmplă în Polonia, Ungaria, Cehia etc.
Concret: sugerez o scrisoare deschisă a parlamentărilor PSD către Secretarul de stat american, prin care, cu referire la declarațiile de presă ale lui David Muniz, să se precizeze că Parlamentul – conform Constituției – este singurul organ legiuitor în România și că prin astfel de declarații „se trimite un semnal gresit”, în sensul că Parlamentul român ar fi pus sub tutelă externă” afirmă el.

Pentru a fi sigur că e bine înțeles, Năstase mai punctează, pentru urechile PSD:

”Oamenii asteaptă ATITUDINE, nu doar acțiuni de rutină parlamentară. Oamenii asteaptă creativitate politică – spre exemplu dezbateri pe teme legate de viitor (inteligență artificială, etc.) Ei asteaptă nu acceptarea jocului privitor la sporuri, salarii nesimțite, ci soluții radicale – o lege a impozitării progresive pentru venituri globalizate, care să reducă supra-polarizarea socială actuală și să aducă venituri la buget pentru diferite tipuri de infrastructuri. Firimituri de genul eliminării pensiilor pentru parlamentari – în care PSD a participat la un penibil concurs de frumusețe – nu vor dura prea mult. Deocamdată, rămane cum am vorbit” conchide fostul premier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. domnule Nastase, asta nu e solutie pentru PSd.

    Aruncarea la tomberon chiar cu mijloace neortodoxe a securetelui Ciocalu si a echipei lui de tradatori si slugoi e singura optiune pentru supravietuirea acestui partid.

    V-o spune unul care n-are nicio simpatie pentru „‘stinga”, care crede doar in suprematia nationalismului si patriotismului in inclestarea titanica cu globalismul AKA sionismul mondial.

  2. domnu N
    astia nici azi nu au acoperit impuscaturile din ’89……

  3. Asta chiar face misto de ei?! Pai, in afara lui Ciolacu si gashca lui pupatoare de werner, nimeni nu crede ca PSD e partid parlamentar…daca PNTCD a fost retras de istoria care l-a creat, PNL-ul a fost aneantizat prin preluarea ostila de catre PD, ei bine PSD-ul e singurul partid de masa care fiinteaza in clandestinitate…si expectativa…Si apoi, cui sa te plangi?! Promovarea analfabetismului (si functional) si a mediocritatii nu sunt apanaj romanesc, poate leninist…dar Revolutia Franceza …Si prostrocratia progresista cu relativizarea valorilor culturale si istorice sunt in plina desfasurare in feuda bigbrotherului degenerat de lozincile BLM si de cizma dictaturii medicale (pentru inceput…). „Leaganul democratiei” (moderne) e o mahala a Minunatei lumi noi a lui Huxley si o retrogradare la funestul 1984 cu pretentii de raspuns la intrebarea „Viseaza androizii oi mecanice?”…ca si Musk stie…cate ceva

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998