CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Năstase: Noi mergem pe pilot automat cu SUA. Avem nevoie de prieteni precum China

8 comentarii / 3597 vizualizări / 28 mai 2023

”Aș vrea să remarc faptul că în ziua în care am sosit eu la Beijing a venit și ministrul de Externe al Ungariei. Eu plec de aici, după câteva discuții și după câteva interviuri, el pleacă cu un angajament de trei miliarde de dolari, pentru industria auto din Ungaria. Și România, și Ungaria, fac parte din NATO. Și România, și Ungaria, fac parte din UE” remarcă fostul premierul Adrian Năstase într-un interviu pentru Radio China International.

”Eu cred că nu suntem capabili să folosim anumite momente de oportunitate. Și așa cum s-a întâmplat și cu relația cu Rusia. La fel, înainte de conflictul din Ucraina, au existat deplasări săptămânale ale oficialilor din Franța, Germania, Italia, la Moscova. Noi, de zece ani de zile, nu am avut niciun fel de relații politice cu Rusia. Și de aici nivelul foarte scăzut al relațiilor economice.
(…) Lumea se schimbă. România are nevoie de mai mulți prieteni.
Ungaria, mă uit cu interes la politica lor, are o o soție, dar are și mai multe amante. Reușește, până la urmă, chiar dacă unii critică această abordare. Eu nu cred că este bine ce s-a întâmplat la noi după 2005, o ignorare completă a relației cu China și o relația a unor investiții care ar fi fost extrem de utile, la noi.
Sigur, noi mergem pe pilot automat în relația cu Statele Unite. Dar, cred că ar trebui să explicăm și americanilor, și unor occidentali, faptul că România are dreptul și la interese specifice” mai spune fostul premier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Acum vezi asta, bai tartasesti ?!

  • scri prosti cind era el aveam relati f. bune cu china [si personale] si mai putin cu Rusia dar aveam dar acum suntem colonia coloniilor de mina treia .

 2. chinezii nu au prieteni
  dupa cum furnicile nu au prieteni.

  • Cel mai pertinent comentariu,Am schimba jugul de lemn cu un jug de otel si, am fi si mai blestemati de cat suntem in acest moment.Tov Nastase , mai bine ati lua o gura de aer si ati tace! Interesul vostru, al mafiotilor securisti si politruci de ocazie a prevalat intotdeauna si nu interesul comun.Umpleti tara cu ” minoritatea roma”( a se citi majoritari in curand datorita politicii stralucite duse tot de ai vostri) si cu populatia galbena asiatica ( va doriti acest lucru poate in ascuns).Termitele chineze pe unde au ajuns in lume au distrus tot in calea lor ; paduri, ape, mediul inconjurator si multe altele in numele capitalismului de ocazie. Sa va fie dupa…..suflet si dupa fapte!

 3. A fost o data, ca nicodata, cand Romania chiar conta; avea realtii, poate si prieteni (macar de conjunctura). Acum nu mai este decat o colonie jefuita, care nu mai are vise, dorinte, condamnata la uitare; aici ne-au adus slugile lingatoare de clante si talpi.

 4. Adi, i-ai pupat în fund pe americani ca nimeni altul. Le-ai pus omul la Externe (Geoană), le-ai dat autostrăzile (Bechtel), te-ai angajat să nu predai americani Curții Penale Internaționale, ai jucat tenis la București cu Bush senior (!) și câte și mai câte.
  Iar ei au aplaudat când erai dus la pârnaie :)
  Acum te-ai acrit și ești pro-China de ciudă. Numai că e degeaba, nu mai contezi politic nici măcar cât Ponta sau Geoană. Poate că trebuia să folosești pistolul ăla mai bine…

  • Pe ce lume ai trait?

 5. Politruc, mai bine începeai de scris încă o poveste nemuritoare !!!.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998