CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase – noul ideolog al PSD?

2 comentarii / 2907 vizualizări / 4 iulie 2019

Știrea zilei, deocamdată neconfirmată oficial: guvernarea PSD ia în calcul revenirea la impozitul progresiv, primul pas urmînd să fie impozitarea în acest mod a pensiilor speciale ale judecătorilor, parlamentarilor, aleșilor locali și magistraților, cu pînă la 80%. A cui a fost ideea? Și ce consecințe ar putea avea asemenea măsură?

Nu știm cu precizie cine a venit cu o asemenea soluție de reabilitare a bugetului de stat, dacă informația se va dovedi reală, dar o coincidență extrem de interesantă tot putem remarca. Anume că revenirea la impozitul progresiv și introducerea impozitului pe venitul gospodăriilor (IVG) au fost sugerate de Adrian Năstase, într-un material postat pe blogul propriu imediat după congresul PSD de vineri.

”Cred ca este nevoie de curaj. A venit momentul de a trece, dupa 30 de ani de economie de tranzitie, la IVG si la impozitarea progresiva. Justitia sociala este cel putin la fel de importanta ca justitia penala! Sper ca si membrii ALDE sa fie de acord cu aceasta idee” a scris Năstase.

Cîteva zile mai tîrziu, aflăm, iată, că ideea e pe cale să devină realitate.
Coincidență?
Mai trebuie spus că – dincolo de analize economice – revenirea la impozitul progresiv înaintea alegerilor prezidențiale ar însemna o muniție electorală zdravănă pusă la dispoziția lui Klaus Iohannis și a PNL, știut fiind că introducerea cotei unice de impozitare a fost una dintre marile promisiuni electorale care au dus la victoria dreptei în alegerile parlamentare și prezidențiale din 2004 în fața regimului PSD-Năstase. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Parca o mana nevazuta duce PSD-ul in prapastie. Ar fi o gresala capitala sa se impoziteze pensiile, indiferent ca sunt speciale sau de asigurari sociale, inainte de alegeri. Ar fi aceiasi greseala pe care a facut-o si Basescu in 2010. Sa nu uitam ca vorbim de foarte multi votanti. Sa-i lasa pe cei de la PNL si USR sa impoziteze pensiile.

  2. Guvernarea PSD a redus TVA-ul pentru restaurante la 0%, dar are in cap sa impoziteze pensionarii militari si pe cei din politie (foarte multi la numar si la vot) sau pe primari (cei care fac campanie pe teren)? Pare de noaptea mintii, parca ar fi ceva din gandirea lui Caramitru, adica #muie pensionari.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998