CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Nastase reia o propunere-soc: Romania sa nationalizeze industria energetica

8 comentarii / 4744 vizualizări / 1 ianuarie 2022

Fostul premier Adrian Năstase lansează din nou o propunere incendiară și extrem de îndrăzneață, totodată, susținînd, într-o postare pe blogul propriu, că România ar trebui să naționalizeze acele componente privatizate ale infrastructurii energetice. Năstase a mai făcut declarații similare și vara trecută, stîrnind și atunci valuri, mai ales că făcea referire inclusiv la Petrom, privatizat chiar în mandatul său.

”Se incheie inca un an dificil. Cum va fi oare viitorul? Pandemia pare un blestem care ne va urmari si in perioada urmatoare. Crizele din economie si cele sociale se vor agrava. In plus, incomunicarea va amplifica faliile din societate. In jurul nostru, marile puteri isi vor continua jocurile strategice ce vor afecta, inevitabil, si tara noastra” scrie fostul lider al PSD.
”Dependenta noastra de exterior, din punct de vedere strategic, dar si economic, ne conduce, inexorabil, spre un statut de semi-colonie. Lipsa de curaj in reformarea sistemului de educatie va face dificila aparitia unor noi generatii de elite politice si culturale. „Intelectualii lui Basescu” au otravit terenurile culturale si au plantat samanta anti-coruptiei in societate – omorand filonul politic si economic national, in numele globalismului sorosist. Iohannis nu-si pune astfel de probleme. Presedintia este pentru el o perioada de ani sabatici, in asteptarea unui job multinational. In definitiv, asa s-a intamplat cu Schroeder, Barosso, Fillon, Kurz. Va mai aduceti aminte de Iulia Timoshenko – eroina lui Basescu – scoasa din inchisoare de UE dupa delapidarea conductelor de gaz din Rusia? Trebuia rasplatita pentru Maidanul de la Kiev din 2004.
Sunt multe lucruri pe care sa ni le amintim la acest nou inceput de cronologie. Dar vom invata din ele? Putem oare sa intelegem ca avem nevoie de curaj pentru a trata cu hotarare problemele grave – cardul de sanatate, ingrasamintele pentru agricultura,

de-privatizarea principalelor componente ale infrastructurii energetice,

problema redeventelor pentru resursele naturale, impozitarea rationala a multinationalelor cu activitate in Romania, sprijinirea componentei bancare romanesti pentru a ajuta programele de investitii, o reforma a educatiei care sa porneasca de la elevi si nu de la normele profesorilor existenti” mai spune Năstase.

Interesant de punctat, o lege pentru naționalizarea Petrom a fost inițiată în 2007 de către Lia Olguța Vasilescu, pe atunci deputat PRM, și de Corneliu Vadim Tudor. Ajunsă la votul final în 2013, cînd PRM nu mai era în parlament, naționalizarea Petrom a fost respinsă în bloc de către aleșii PSD, ca și de toți ceilalți, singurele 4 voturi favorabile venind de la Partidul Poporului și unul de la PNL. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Trebuia demult facuta. Papagalii din babuinia nici maxar nu trebe sa faxa asta. E suficient sa infiinteze firme de stat ptr distributie. Si sa vedem cine plm isi permite sa concureze. Ca resursa si productia oricum apartin statului

 2. Sclavii nu pot face nimic, ca de aceea sunt sclavi. Slugile raman slugi, toata viata lor.

 3. Bombonel încearcă sa se urce în barca naționalistă!
  E plina moșule și nu accepta bisexuali! Ca de , asa e romanul mai antidemocratic!

 4. pt. boul care/si spune pesedist cred ca tatal tau te/a facut in palma si te/a aruncat in pizda de aia ai esit atit de prost [alupigus]

  • Oricum măcar părinții mei nu sunt veri primari ca ai tai!
   Apropo ai degetele mari opozabile? Sau scrii cu degețelele pe rand!
   Asta e! Când ești bulangiu ca Bombonel trebuie sa iti aperi partenerul de pidosnicie! Sa ai un An mai bun!

 5. De acord. Pe Nastase il onoreaza acest plan. Pacat ca n a facut asta cand era prim ministru (?!) Cu majoritatea parlametara de acum se poate face. Pt asta pnl – u tre sa scape de catu – matu si dulapu . Complicata situatie, vom vedea ce vor face. Daca nu vor face, vom vota cu AUR. Nu ne impacam cu statutul de colonie si de iobagi.

 6. Singura șansă a românilor rămâne coasă și toporul că în 1907 pentru a eradica cancerul trăsăturilor de neam și țară ! Concomitent cu ieșirea poporului din letargie , să se aplice Legea nr. 18 care prevedea confiscarea averilor nejustificate.

 7. Kopandi Constantin
  Ciudată propunere, după ce a privatizat cum a privatizat PETROM! La o valoare a sa de piață, în 2004, de 75 miliarde USD, adică de 5 ori mai mult decât a ofertat în van OMV pt privatizarea MOL! Dar deh, ungurii au avut un premier PATRIOT!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998