CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Nastase: ”România isi merită statutul de colonie”

5 comentarii / 19091 vizualizări / 19 februarie 2016

”România isi merită statutul de colonie. Periodic, apar diversi ambasadori străini – de obicei aceiasi – in sir indian, si in momente specifice trimit declaratii in care precizează – ca nu comentează cazuri individuale dar „imunitatea nu trebuie folosită ca un scut”. Evident ca este vorba de imixtiuni inacceptabile in viata politică internă. Si in deciziile Parlamentului român. Imixtiuni interzise de Conventia de la Viena referitoare la dreptul diplomatic” scrie azi pe blog fostul premier Adrian Năstase.

”Ar putea fi facute astfel de declaratii in Ungaria sau in Polonia? Nu cred. Sau ar putea ambasadorul George Maior ca, in locul frumoaselor sale conferinte despre parteneriatul strategic româno-american, să critice, la Washington, nu cazuri individuale ci discursurile rasiste ale lui Donald Terump? Nu prea cred. Poate că ar putea, cel mult, să notifice nemultumirea guvernului român in legătură cu diverse legislatii. Evident, nu in ceea ce priveste faptul că România a ridicat vizele pentru americani dar SUA ne comunică, in schimb, an de an, că suntem pe drumul cel bun pentru visa waiver. Românii sunt buni , ca parteneri in „teatre”, dar nu pe teritoriul american.

Nu pot sa inteleg slugarnicia noastra balcanică, lipsa de demnitate in a decide fără diriginti – sovietici, americani, germani, chinezi, etc., asumându-ne, cu bune si cu rele, drumul pe care mergem. De aceea, ne merităm MCV-ul, o lesă care ne tine „pe drumul cel bun”” conchide Năstase. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. chiar am cautat pe google statutul ambasadorului ,dar nu am gasit….vroiam sa vad daca nu cumva ,,corifeii”respectarii legii incalca ei insisi legea
    cit despre cei care aplauda ca ambasadorul americii lauda sau critica decizii care tin de viata interna a romaniei ,mergind pina la decizii ale parlamentului-ce sa spun?niste jeguri gen ana pauker,dar naimiti la alt stapin

  2. bai cacat cu ochi penal pesedist, trump nu a dat declaratii rasiste, e o minciuna a presei de stanga americane. asculta-i intregul discurs in engleza, nu e urma de rasism. nastase, esti un bou!

  3. cine a vandut petrolul austriecilor si combinatul indianului? gunoi pesedist!

  4. Pentru dl.Altimbei.Este vorba de art.41 al Conventiei dela Viena din 1961 privind relatiile diplomatice,aprobata de Romania prin Decretul 566/968,publ.in Monit.Oficial nr.89 din 8 iulie 1968.Textul prevede ca personalul diplomatic are datoria de a nu se amesteca in treburile interne ale statului unde este acreditat.il gasiti pe Wikipedia.

  5. Este asa un ipocrit de ingheata apele deoarece tot el a vandut si Sidexul intereselor straine, dar si padurile austriecilor de la firma schweinhunder holtzindustrie, astfel contribund la statutul prezent de colonie, insa …….. are perfecta dreptate in absolut tot ce spune aici!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998