CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase: ”Romanii din diaspora, agresati de pedelisti in biserici”

0 comentarii / 1466 vizualizări / 24 mai 2010

Criza profunda in care se zbate Romania este cauzata si de “capusarea statului” de catre o clica a PDL care foloseste banul public pentru contracte clientelare, in tara sau strainatate si nu lasa romanii de peste hotare in pace nici macar cand merg la biserici, acuza ex-premierul Adrian Nastase, pe blog-ul propriu.

“Anumiti oameni de afaceri din PDL construiesc “forumuri” ale oamenilor de afaceri romano-spaniol, romano-italian, romano-francez, cu sprijinul ambasadelor Romaniei. Reprezentanti ai PDL ii agreseaza pe romanii din diaspora la iesirea din biserici, la Paris si in alte capitale europene. Evident, o astfel de discutie ar arata ca situatia in care suntem are o cauza precisa: capusarea statului de catre o clica foarte extinsa, care foloseste banii publici pentru contracte clientelare si care deturneaza sensul real de functionare a statului”, considera fostul prim-ministru. El avertizeaza ca adevarata “gaura” bugetara se afla in cheltuielile administratiei publice.

“Nu cheltuielile sociale sunt prea mari (repet: in Romania, ponderea cheltuielilor sociale din PIB este sub 13%, iar in UE media e de cel putin 25%!). Gaura bugetara este in zona total neatinsa de masurile propuse de Basescu: cheltuielile publice ale administratiei. Acolo se afla o treime din buget, iar ea ramane neatinsa. Acolo s-au produs marile “gauri”, iar taierile acolo ar duce, evident, la echilibrarea bugetului. Pentru asta insa ar trebui ca Basescu sa recunoasca ceva: ca propriii sai ministri au furat din banii publici. Sau macar ca au cheltuit nechibzuit. Si sa le ceara sa inceteze, macar pentru o perioada. Basescu, evident, nu va face asta niciodata. Ar insemna sa recunoasca ca ultimii 6 ani nu au insemnat reformarea statului, ci coruperea lui. Si ca este capul unui regim mafiot-clientelar”, avertizeaza Nastase. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998