CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Nastase: Se va face ancheta despre comisioanele imprumuturilor de tara?

4 comentarii / 3108 vizualizări / 14 octombrie 2021

Fostul premier Adrian Năstase întărește informațiile explozive care circulă de ceva vreme în mediile politico-economice, conform cărora în spatele imenselor împrumuturi contractate de guvernanți în ultimul an și jumătate, cu dobînzi maxime, ar sta interese personale ținînd de parandărăt, mai exact comisioane discrete.

Într-un material publicat azi pe blogul propriu, Năstase scrie despre situatia României sub regimul Iohannis:

”Haosul politic se asociază cu dezastrul economic si social, cu situatia catastrofală din spitale si din scoli, cu criza energetică, cu pierderea increderii in institutiile statului. Guvernul „incendiar” al lui Citu ar vrea să continue cu politica imprumuturilor enorme pentru peticirea bugetului (se va face oare candva o anchetă privind eventualele comisioane?)”.

Și mai afirmă fostul lider pesedist:

”Situatia este blocată. Configuratia parlamentului si rolul nefast al lui Iohannis, care a invrajbit partidele, fac improbabilă realizarea unei majorităti parlamentare stabile. Lipsa de incredere reciprocă a liderilor politici si a acestora in Iohannis blochează orice negocieri serioase. Alegerea teleghidată a lui Citu in fruntea PNL a facut si mai dificil acest proces. Blocajul este determinat de configuratia parlamentului. De aici, solutia teoretică – reconfigurarea parlamentului prin alegeri anticipate sau revenirea la sistemul electoral antebelic cu primă electorală (stiu că CCR este impotrivă da, in Grecia, acest sistem functionează). Sau ridicarea pragului electoral la 10% pentru a se ajunge la un sistem bipartid (model american sau britanic). Sau, eventual, renuntarea la sistemul semiprezidential (care a produs regimurile Băsescu si Iohannis) in favoarea unui regim parlamentar”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Adriene, a gija la comentarii, chiar daca ai dreptate!
    Intri in vizorul baietilor si-ti vor gasi ceva sa te reduca la tacere; cat despre albirea cazierului , nici gand!

  2. Dar cine sunt persoanele care au intermediat aceste imprumuturi? Se spune ca aceste comisioane au cifre de la 7 zero-uri in sus. Cat despre ancheta, nu se va face nici una. Anchetele se fac numai pentru sume de 3-4, maxim 5 cifre. Dosarele EADS, MICROSOFT, etc. au fost atent musamalizate. Ciolos, in primul mandat, prima semnatura a fost pe contractul de 4 miliarde cu niste fregate. Si apoi alte miliarde ”partenerului strategic”. A avut vreun dosar? Nu. Acum va fi la al doilea mandat. Cu sprijin PSD: Firea-Stanescu. Romania va ajunge in curand ca Grecia si Spania. Dar atunci vom vedea cine ne ajuta si cu ce pret. Tot timpul am platit preturi. Si se vede. Suntem intr-un hal fara de hal.

  3. BUN AVERTISMENTUL SUA SA NU VINA AMERICANII PRIN ROMANIA! LUATI-VA DRACULUI SI COZILE DE TOPOR CA PE AFGANI SI DUCETI-I LA VOI! BINE FACETI CA PANA ACUM ATI JEFUIT ROMANIA DE ATI RUPT! CAUTATI-O SI PE KOVESI CU COVIDUL EI CU TOT! SI LUATI-VA LABELE PLINE DE SANGE DE PE ROMANIA!

  4. Aduceti pe Rusi?
    Aduceti Dacii liberi?
    Ori umblati.in pielea goala?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998