CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Năstase, sfat pentru guvernanți: Renunțați la un submarin francez și măriți salariile profesorilor

1 comentariu / 2778 vizualizări / 30 mai 2023

Dacă România ar achiziționa un singur submarin militar francez în loc de două, s-ar putea găsi resurse pentru mărirea salariilor cadrelor didactice, susține fostul premier Adrian Năstase la emisiunea lui Marius Tucă de la Gîndul.ro.

Întrebat cum vede achizițiile tot mai mai mari ale României, în domeniul militar, și posibilitatea ca la summitul NATO de la Vilnius să ni se ceară încă și mai multe Năstase a răspuns:

”Sigur că acesta e obiectivul principal, este un interes american și occidental al celor care au industrii de armament. Dar eu mă întreb de ce nu am putea să renunțăm la unul dintre submarinele pe care vrem să le luăm și să rezolvăm problemele din educație? Nu sunt specialist militar, dar eu nu cred că doar cu două submarine vei putea să controlezi Marea Neagră. Și atunci mă întreb de ce nu solicităm partenerului strategic, sau Franței, să pună sub steagul României un submarin în Marea Neagră? Că poate au mai multe, poate nu le mai trebuie unele de prin Pacific ori din alte zone și atunci rezolvăm o problemă extrem de importantă. Dacă Marea Neagră e importantă pentru NATO, hai să găsim o altă soluție, putem să luăm submarine sub steag românesc printr-o concesiune pe 99 de ani și în felul ăsta să le preluăm aici” a spus Năstase. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Daca siguranta la standarde NATO™ se asigura cu sicrie zburatoare de miliarde de euro, atunci de ce sa nu acceptam si sicrie flotabile de la celalalt paduche strategic tot pe miliarde de euro? Nu putem sa ii refuzam.
    Stapanii coloniei trebuiesc multumiti ca sa poata fura securistii in liniste si sa stea la putere inca un mandat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998