CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Nastase: ”Trump va cistiga cu cel putin un milion de voturi peste Hillary”

1 comentariu / 5242 vizualizări / 8 septembrie 2016

Fostul premier Adrian Năstase vede un viitor sumbru pentru România, atât din cauze externe, cît și, sau mai ales, interne. Una dintre probleme, posibila federalizare în următorii doi ani, va fi creată de victoria categorică pe care o întrevede peste Ocean pentru Donald Trump.

”Perspectivele pentru Romania par a fi sumbre. In Statele Unite devine aproape o certitudine victoria lui Trump (cred ca va avea cel putin un milion de voturi mai mult decat Hillary Clinton, ca urmare a spiralei tacerii), iar acest lucru va avea consecinte nu doar geopolitice asupra Europei, ci si electorale, prin contagiunea populismului. Merkel ar putea recastiga alegerile din Germania, dar steaua sa in Europa se stinge. In Franta, socialistii sunt prea divizati pentru a castiga un nou mandat. Sarkozy sau Le Pen sunt oricum orientati spre conciliatorism cu Rusia. Romania se apropie de situatia din 1940, de izolare internationala. Nu stiu daca chestiunea frontierelor va fi repusa in discutie, dar se va putea apăra eficient România – in perspectiva anului 2018! – daca se va pune problema regionalizarii/federalizarii, agreate – se pare – deopotriva de SUA lui Trump, Rusia si Germania, ca solutie la o “problema etnica” revigorata de la Budapesta?” scrie Năstase pe blog. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. vise. trump i-a sugerat lui john bolton sa fie secretar de stat si ala acum il pupa in cur pe trump pentru maiesterele discursuri citite de pe prompter (obama a facut la fel in 2008). iar john boltin e unul dintre cei mai antirusi si antiiranieni care poate exista (e fost oficial in adm. bush 2). asa ca trump se da antirazboi ca obama, dar la fel ca obama , nu va fi pacifist.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998