CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nati Meir a încercat să se spânzure cu baierele unei sacoşe

0 comentarii / 1387 vizualizări / 11 octombrie 2010

Fostul deputat Nati Meir, încarcerat în penitenciarul Galaţi pentru trafic de influenţă, a încercat, la sfârşitul săptămânii trecute, să se spânzure în toaleta celulei sale, folosind baierele unei sacoşe, însă bara de care s-a agăţat s-a rupt iar deţinutul este „în afara oricărui pericol”.

Oficiali din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au declarat, pentru Mediafax, că incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Sâmbătă dimineaţă, la ora 4.30, a încercat să se spânzure în grupul sanitar al camerei în care este deţinut. A folosit baierele unei sacoşe, însă bara de care s-a agăţat s-a rupt. Au intervenit imediat colegii de cameră, apoi personalul medical al închisorii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ANP, Johanna Popescu. Aceasta a precizat că Meir nu a păţit nimic, neavând vreo leziune sau vreo traumă care să necesite spitalizarea. „Va rămâne în acelaşi penitenciar, în acelaşi regim de detenţie, unde va beneficia de consiliere psihologică şi de asistenţa personalului specializat”, a mai spus Popescu.
Aceasta a declarat că motivul invocat de Nati Meir pentru tentativa de suicid îl reprezintă „nemulţumirile judiciare”.
Surse din ANP au declarat că Nati Meir – fost deputat PRM şi fost aspirant la funcţia de şef al statului, fără însă a se înscrie oficial în alegeri – nu este la primul incident în detenţie.

„Au fost cazuri în care am fost nevoiţi să chemăm ambulanţa, pentru că spunea că se simte rău, însă medicii sosiţi la penitenciar l-au văzut, l-au consultat şi au ajuns la concluzia că simulează”, au relatat sursele citate.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998