CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nazare, semnal de alarmă: Deficitul bugetar în luna mai e la nivelul septembrie anul trecut

0 comentarii / 2156 vizualizări / 28 iunie 2024

”Ultima grijă a PSD ar trebuie să fie campania electorală în slip!” scrie pe Facebook fostul ministru liberal al Finanțelor, Alexandru Nazare, care avertizează că deficitul bugetar crește vertiginos, în luna mai aflîndu-se deja la nivelul din septembrie, anul trecut.

”Impasul negocierilor asupra datei prezidențialelor determină PSD să atace în cascadă PNL și să-l ironizeze pe președintele Nicolae Ciucă, față de care pană mai ieri nu aveau decât respect și cuvinte de laudă. Ce anume este onorabil în această bruscă schimbare de atitudine? Stabilitatea țării, coerența coaliției nu mai e valorizată? De câte ori decizii luate în coaliție și transformate în decizii de guvern n-au fost anulate sau modificate în lumina unor situații sau informații noi?
Deficitul aferent lunii mai a urcat la 3.5% (cam cât era în septembrie anul trecut) cu 23 de miliarde de lei mai mult decât anul trecut.
Pe 19 iunie Comisia Europeană a publicat pachetul de primăvară, un raport în general critic la adresa gestiunii finanțelor publice, unde se solicită României depunerea unui prim raport fiscal bugetar în noua procedură de deficit excesiv cu termen 20 septembrie. De acesta depind în bună măsură fondurile europene și PNRR-ul în 2025 și 2026.
Tot în această perioadă, guvernul Ciolacu ar trebui să negocieze viitoarea traiectorie a deficitului bugetar nu doar pentru 2024, ci și pentru următorii ani.
PSD ar trebui să acționeze responsabil și să pună stabilitatea țării şi a finanțelor publice înaintea intereselor electorale.
Alegeri la termen!” a scris fostul ministru. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998