CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ne intoarcem de la UE cu buzunarele gaurite

0 comentarii / 1337 vizualizări / 9 decembrie 2011

Axa Bucuresti-Londra a fost inlocuita, la Bruxelles, prin inca doua axe, Bucuresti-Berlin si Budapesta-Londra. Noi am capitulat, prin intermediul Presedintelui Traian Basescu, in mod neconditionat, in fata Germaniei, in timp ce Ungaria s-a alaturat Marii Britanii in refuzul operatiunii de transformare a Uniunii Europene prin renuntarea la atribute ale suveranitatii de stat. In ceea ce ne priveste, ne intoarcem de la Bruxelles mult mai saraci decat am fost inainte de a pleca. Si mult mai putin protejati. Mai expusi decat oricand efectelor noii recesiuni. Si, in cel mai bun caz dar nu cred, vom fi in fine primiti in faimosul spatiu Schengen. Este tot ceea ce am putea spera astazi sa obtinem de la liderii europeni. Daca si numai daca Olanda se va razgandi. Daca si numai daca celelalte state vor cadea de acord ca meritam sa fim primiti pur si simplu si nu in fel de fel de etape.
Pana in prezent, Romania nu a reusit sa-si valorifice sub nicio forma statutul de membru al Uniunii Europene. Din motive imputabile, in primul rand si in cel mai inalt grad, regimului Basescu. De ce fac aceasta afirmatie? Pentru ca, anual, statutul de membru UE ne costa o suma de bani sub forma de cotizatie. Puteam sa recuperam linistiti aceasta suma de circa 3 miliarde si inca multe miliarde in plus, daca accesam fondurile europene. Dar nu am stiut sa o facem, astfel incat, cand tragem linia, constatam ca mai mult dam decat luam. Asta doar la acest capitol. Dar exista si altele. De exemplu, noi am liberalizat, pentru marfurile din UE, intreaga piata interna, o piata de 22,3 milioane de locuitori, conform ultimelor si suprinzatoarelor date statistice furnizate de institutiile guvernamentale, astfel incat ne supunem propriile produse unei grele si uneori fatale concurente. Consecinta este slabirea si chiar vulnerabilizarea sectorului privat autohton, care si din acest motiv are astazi o pondere de trei ori mai mica fata de sectorul privat non-national, in comparatie cu momentul de debut al regimului Basescu.
Presedintele Traian Basescu, in numele natiunii romane, pe care nu a intrebat-o, in numele Parlamentului Romaniei, pe care nu l-a intrebat, in numele coalitiei aflate la putere, pe care nu a consultat-o si in numele Guvernului Boc, cu care nu a discutat, a decis sa bata palma cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998