CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Neagu Djuvara: ”E absurd sa se interzica cercetarea ADN-ului voievozilor romani”

1 comentariu / 3341 vizualizări / 29 iunie 2012

Istoricul Neagu Djuvara, unul dintre marii susținători ai tezei potrivit căreia prima organizare statală de pe teritoriul României medievale aparține unor nobili de origine cumană, este șocat de decizia ministrului Culturii de a stopa cercetările pe bază de ADN și îi cere acestuia să nu se facă de rîs în fața comunității internaționale și să nu se alinieze ”primitivilor”.

Contactat de Inpolitics, după decizia ministrul Culturii de a interzice prelevarea de mostre de ADN de la cîția voievozi munteni, în cadrul unui amplu studiu științific aprobat anterior tot de ministerul Culturii, istoricul Neagu Djuvara nu își ascunde stupefacția și indignarea:

”Eu l-am cunoscut pe dl.Hașotti la Partidul Național Liberal pe vremea cînd activam și eu în acest partid, mai înainte de a se întovărăși cu criptocomuniștii dlui.Iliescu…Văd că, iată, ajuns ministrul Culturii, adoptă dintr-odată o atitudine patriotardă de acum 150 de ani. Consider absolut ridicolă o asemenea atitudine, nimeni nu ar înțelege-o pe plan internațional, gîndiți-vă ce s-ar crede despre un ministru francez care ar interzice studierea ADN-ului lui Clovis, fondatorul regatului franc în veacul al cincilea, ca să nu se dovedească cumva că era de orgine franco-germanică și nu un curat galo-roman. E absolut ridicol, absolut ridicol… Dovezile logice că Basarab era de origine cumană sunt așa de numeroase că nici nu era nevoie de această cercetare cu ADN, numele său e de origine cumană, numele tatălui său, Teochtomer, e de origine cumană, primii doi voievozi se dovedește că au fost catolici și numai cumanii, la noi, fuseseră creștinați în rit apusean în perioada faimoasei episcopii de Milcovensis…Sunt și alte dovezi, în criptele de la Curtea de Argeș e un alt personaj care era rudă cu ei și care se numea Nan Udobă, tot un nume cuman, carevasăzică dovezile logice sunt numeroase.
Cu toate astea, o confirmare cu ajutorul cercetării ultramoderne ar fi fost binevenită, ca să zic așa, iar ca să o interzici e absolut ridicol, ne facem de rîs în fața comunității internaționale. Așa că îl rog insistent pe dl.Hașotti să lase deoparte această mentalitate depășită și să permită această cercetare a ADN” afirmă reputatul cărturar.
Întrebat ce motivație ar putea avea, nedeclarat, ministrul liberal pentru a lua o asemenea decizie, Djuvara explică: ”Revine o mentalitate stupidă, veche, să nu se spună românului că primul stat înființat la noi în țară a fost opera unui barbar. Or, eu am scris diverse lucrări care dovedesc că nu există o singură țară în întreaga Europă, din Spania pînă în Rusia, unde statul medieval să fi fost creat de autohtoni. Numai românii noștri nu concep să fie altfel decît coborîtori din spurcata ”împreunare” între Traian și Decebal. E absurd, iar dl.Hașotti nu ar trebui să se alinieze cu niște primitivi intelectuali ca cei care mai susțin lucrul acesta. Îl rog insistent, în numele co-fraternității noastre de origine aromână să nu se facă de rîs cu asemenea măsură”.(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] ce statele europene și, mai ales, vecinii noștri fac exact invers?Se tem politicienii români că ar putea ieși la iveală ceva deranjant pentru poporul român, ori e vorba doar de o comoditate lașă?Și ce s-ar putea întîmpla peste […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998