CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nebănuitele consecinte ale denuntului lui Orban

3 comentarii / 5968 vizualizări / 21 mai 2018

De la jumătatea săptămînii trecute nu mai contenesc analizele și dezbaterile pe marginea halucinantului demers al liderului PNL de a face plîngere penală pentru înaltă trădare prim-ministrului. Marea întrebare e dacă Dăncilă pică sau nu de pe urma anchetei. Atît doar că acțiunea lui Orban ar putea avea consecințe mult mai severe decît își imagina el însuși ori cei care l-au manipulat.

După depunerea plîngerii la parchet și expedierea ei la DIICOT, procurorii urmează să decidă dacă plîngerea e concret întocmită, dacă nu e cazul să fie clasată pentru că faptele nu există ori alte asemenea considerente, după care se deschide dosar in rem și se caută elemente care să susțină o eventuală punere sub urmărire penală a cuplului Dragnea-Dăncilă.
Nu știm ce curs va lua ancheta.
Să ne imaginăm, totuși, că procurorii chiar anunță că ar fi găsit elementele necesare deschiderii unui dosar de urmărire penală a premierului, pentru faptele incriminate de Orban, începînd cu înalta trădare.

Din acest moment, ar trebui să se producă un veritabil cataclism în societate, pentru că depistarea indiciilor privind o faptă atît de gravă precum înalta trădare nu e apanajul unui simplu cetățean care a semnat o sesizare cu numele de Ludovic Orban.

Ci al structurilor de forță ale statului, plătite din bani grei tocmai ca să se asigure că asemenea lucruri grave nu se petrec.

Ar trebui, deci, să asistăm la demisiile tuturor conducerilor de servicii secrete, ale poliției, parchetelor, chiar și la nivelul administrației prezidențiale. Desigur, și ale guvernului, în mod normal, doar că de astă dată tocmai guvernul e cel acuzat.

Dacă faptele Vioricăi Dăncilă au fost atît de clare încît au provocat intervenția cetățeanului Orban, de pe margine, apare întrebarea firească ce au păzit restul entităților?
E ca și cum angajezi pe bani grei o firmă de pază să-ți protejeze magazinul, dar cînd vin hoții să-l jefuiască intervine casierița; de ce mai plătești, atunci, paznicii? Îi dai afară și, eventual, le ceri și despăgubiri pentru pasivitate!

La fel de firească e întrebarea cum a putut Ludovic Orban să-și dea seama că cei trei consilieri israelieni ai PSD sunt agenți ai Mossad, dar nu și serviciile secrete de la noi? Pe ce baze și-a formulat gravele acuzații?

Demisiile în acest caz, dacă faptele semnalate s-ar confirma – ar trebui să atingă, mai în glumă, mai în serios, pînă și nivelul femeilor de serviciu din respectivele instituții.

Pe de altă parte, dacă acuzațiile nu se susțin, pe Ludovic Orban îl paște o soartă grea.

Cei trei consilieri primesc contracte pe bani grei pentru a îndruma politicieni și structuri politice de vîrf. Vestea că ei au fost puși sub acuzare într-un stat membru NATO le poate lichida carierele din scurt; cine ar mai angaja drept consilieri potențiali spioni?

În absența dovezilor, pe Orban îl pot aștepta procese internaționale cu despăgubiri de foarte multe milioane de euro, bani pe care liberalul nu îi are. Și poate nici Urdăreanu. Nu mai vorbim de ridicolul situației: Orban și-a dat seama că cei trei sunt spioni, dar nu și Netanyahu, șeful politic al Mossad, care a beneficiat de serviciile de consiliere ale unuia dintre ei.
Demn de menționat faptul că, în România, ultimul om condamnat pentru înaltă trădare a fost generalul Ion Mihai Pacepa, controversat la noi, dar considerat erou în lumea liberă.
Pînă de curînd, această infracțiune nici măcar nu exista în Codul penal românesc.
Cît despre restul lumii, înalta trădare, ba chiar trădarea, sunt infracțiuni aproape dispărute în epoca modernă. Germania a avut ultimul caz de trădare prin 1992, Ungaria în 1956, Japonia în 1944, Olanda în 1946, Polonia în 1984, Elveția prin 1975, Norvegia în 1984, Grecia în 1975 și exemplele pot continua.
În toate aceste cazuri acuzațiile au fost de spionaj de înalt nivel, lovituri de stat, colaborare cu naziștii, atentate la viețile unor mari lideri șamd.

O listă istorică, pe care România, grație lui Ludovic Orban, Klaus Iohannis și fanilor lor, vrea să figureze și Viorica Dăncilă din Videle, Teleorman, pentru vina de a fi avut ideea mutării sediului unei ambasade. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Cum ar fi sa cada guvernul si sa devina Orban premier?Va dati seama ca situatia asta sta in neuronul lui Horodniceanu?

  2. Pai tocmai de asta au conceput turnatoria cu tradarea inalta(vorba l’u Codlea cu Iuda),democraticul SRI,are drept de ancheta incazul tradarilor iar ei o vor face,si nu te poti pune impotriva ”Interesul national” si ”Patria a priorii”,ce e reprezentata de ”baietii ce ne apara”.

  3. Si totusi eu cred ca ideea nu e a lui Orban.creierul, la fel de cretin e al altcuiva, si banuim destui, al cui.
    Si mai e o chestie ciudata.Cu cateva zile inainte, Mandolina s-a vazut cu Dna. Merkel(cum de l-a primit?).
    Scopul si durata vizitei?, cum se spunea pe vremuri.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998